Obama ameninta: Vom distruge Statul Islamic si orice alta organizatie care incearca sa ne faca rau

Acest cuplu de musulmani, dispunand de puști de asalt, mii de gloanțe și dispozitive explozive, a deschis focul asupra unei petreceri de Crăciun organizate de colegii lui Farook, făcand 35 de victime, dintre care 14 morți.

acum 55 luni (7 Dec 2015)

El i-a calificat drept "criminali" și "asasini" pe membrii Statului Islamic (SI), grupare pe care a promis să o distrugă, la fel ca pe orice altă organizaţie care incearcă să le fac rău Statelor Unite, relatează AFP, citată de Agerpres.

La patru zile după masacrul comis de un cuplu musulman radicalizat care a făcut 14 morți in California, Barack Obama a incercat să liniștească populația afișand fermitate.

"Pană in prezent, nu există niciun indiciu că criminalii au fost dirijați de un grupare teroristă din străinătate", a dat asigurări șeful statului.

"Vom distruge gruparea Statul Islamic și orice altă organizație care incearcă să ne facă rău", a dat asigurări președintele american, care i-a indemnat pe musulmani să lupte impotriva "ideologiilor extremiste". O coaliție condusă de americani desfășoară o campanie de lovituri aeriene contra SI și Siria și in Irak de peste un an.

Totodată, liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să legifereze pentru a intări controlul armelor individuale, criminalii de la San Bernardino obținand și constituindu-și cu ușurință un veritabil mic arsenal.

El s-a adresat poporului american după ce i s-a reproșat că nu a luat măsurile necesare pentru a evita baia de sange comisă de Syed Farook și Tashfeen Malik.

Acest cuplu de musulmani, dispunand de puști de asalt, mii de gloanțe și dispozitive explozive, a deschis focul asupra unei petreceri de Crăciun organizate de colegii lui Farook, făcand 35 de victime, dintre care 14 morți. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro