Oaspetii de onoare ai Bookfest 2016, ganduri inainte de sosirea la Bucuresti

Oaspetii de onoare ai Bookfest 2016, ganduri inainte de sosirea la Bucuresti

In acelasi timp, sper ca eu sa reusesc, prin prezenta si participarea mea la evenimente, sa ajut publicul sa-i descopere, in mod direct, pe israelienii de zi cu zi, asa cum i-am prezentat eu in cartea mea…" Dror Mishani, autor de romane politiste, editor, traducator si literat, specializat in istoria literaturii politiste, ne-a marturisit intentia sa de a afla mai multe despre scena literara autohtona, indeosebi despre literatura politista semnata de autori romani: "In afara faptului ca voi putea vedea Bucurestiul - pe care nu l-am vizitat niciodata -, m-as bucura daca as putea intalni artisti romani, indeosebi scriitori, sa aflu cate ceva despre literatura romana, mai ales despre literatura politista din Romania si, fireste, sa-mi intalnesc cititorii, pe care ii pretuiesc."

acum 82 luni (13 May 2016)

A fost lansat site-ul oficial al proiectului "Israel, tara invitata de onoare la Bookfest 2016: Never Stop Dreaming" -www.israelbookfest.ro.

6 autori, nume de prima marime ale pietei de carte din Israel, vin la editia din acest an a Salonului International de Carte Bookfest (1-5 iunie, Romexpo). Cu doua saptamani inainte de sosirea la Bucuresti, invitatii de onoare ai editiei de anul acesta ai Bookfest ne-au marturist care sunt gandurile cu care vin in Romania. Reuniti sub motto-ul Never Stop Dreaming, 6 autori, nume de prima marime ale pietei de carte din Israel, vin la Bookfest 2016: Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Rony Oren si Gil Hovav, pentru a se intalni cu cititorii in cadrul celor aproape 30 de evenimente care vor avea loc la standul tarii invitate.

Zeruya Shalev, cea mai cunoscuta scriitoare israeliana de astazi, ale carei carti - extrem de bine primite atat de critci, cat si de cititori - au fost traduse in limba romana la Editura Polirom, ne-a marturisit nerabdarea de a-si revedea cititorii: "Sunt la a treia mea vizita in Romania, am mai vizitat Bucurestiul in 2006 si in 2013. Sunt fericita ca mai recenta carte a mea, "Farame de viata", a fost tradusa si, mai ales, sunt fericita stiind ca ma voi intalni din nou cu dragii mei cititori, care ma insotesc de atatia ani."

Si istoricul Fania Oz-Salzberger, una dintre cele mai respectate personalitati israeliene de astazi, atat din sfera culturii, cat si a spatiului politic, ne-a transmis emotiile de dinainte de venirea la Bucuresti: "Sunt foarte fericita, dar si emotionata ca vin in Romania. Particip adesea la targuri de carte, dar aceasta este prima mea vizita in Bucuresti si, implicit, la Salonul de Carte Bookfest.

Gil Hovav, personalitate media, unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti culinari, apreciati nu doar in Israel, ci in toate tarile in care cartile sale au aparut in traducere, ne-a destainut bucuria care insoteste gandul vizitei... Citeste intreg articolul pe evz.ro