Oamenii influenteaza radical natura: de 2.000 de ori mai multe sanse la veri caniculare din cauza poluarii

Oamenii influenteaza radical natura: de 2.000 de ori mai multe sanse la veri caniculare din cauza poluarii

Razboiul pentru apa, o realitate Emisiile de gaze cu efect de sera cresc atat de mult, incat o singura generatie va distruge sansa de a reduce incalzirea globala la doar 2 grade Celsius, au avertizat specialistii la finalul saptamanii trecute. Potrivit studiilor de pana acum, cercetatorii spun ca pentru a se mentine cota de incalzire globala trebuie consumate 1.200 de miliarde de tone de dioxid de carbon.

acum 100 luni (30 Sep 2014)

Scepticii incalzirii globale spun ca tot discursul despre influenta umana asupra planetei este fals si ca planeta oricum trece printr-un ciclu natural de incalzire. Temperaturile au crescut atat de mult din cauza influentei oamenilor. Potrivit unui studiu citat de "The Guardian", daca nu ar fi fost influenta industriala umana, ar fi existat de 2.000 de ori mai putine sanse ca sa se ajunga la asemenea niveluri ale temperaturii.

Patru studii diferite au identificat o amprenta umana asupra celei mai fierbinti zile din Australia, dar si asupra celei mai fierbinti veri din istoria tarii. Cercetatorii au simulat cum ar fi fost anul 2013 fara gazele cu efect de sera, cum ar fi cele rezultate din arderea combustibilor fosili. Gazele cu efect de sera au dublat sansele de aparitiei ale temperaturilor extreme, iar verile fierbinti au de cinci ori mai multe sanse sa apara din cauza influentei umane. Sarah Perkins, un cercetator la Universitatea NSW din Australia, a spus ca studiul seamana cu cele care arata influenta fumatului asupra cancerului la plaman si ca siguranta cercetatorilor este aproape de 90%. Razboiul pentru apa, o realitate

Emisiile de gaze cu efect de sera cresc atat de mult, incat o singura generatie va distruge sansa de a reduce incalzirea globala la doar 2 grade Celsius, au avertizat specialistii la finalul saptamanii trecute. Primele descoperiri arata ca dioxidul de carbon emis din arderea combustibililor fosili si a productiei de ciment este in crestere cu 2,3% in 2013. Astfel, a ajuns la o cantitate de 36 de miliarde de tone. Potrivit predictiilor, cresterea se va mentine si in 2014, fiind de 2,5 procente.

In 2014, emisiile de dioxid de carbon vor ajunge la 40 de miliarde de tone. Potrivit studiilor de pana acum, cercetatorii spun ca pentru a se mentine cota de incalzire globala trebuie consumate 1.200 de miliarde de tone de dioxid de carbon. In ritmul actual, acestea vor fi cons... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro