Oameni celebri disparuti in mod misterios. Legendele nascute in jurul enigmelor neelucidate

Oameni celebri disparuti in mod misterios. Legendele nascute in jurul enigmelor neelucidate

Istoria nu duce lipsa de cazuri de persoane celebre ale caror disparitii invaluite in mister au dat nastere unor legende incredibile. Disparitia lui a fost, pentru decenii, unul dintre marile mistere din istoria Statelor Unite, pare sa fi fost elucidata in 2011 - desi cadavrul nu a fost nici astazi gasit - cand fostul sau sofer marturisea, intr-o carte despre viata celebrului lider american, ca a fost ucis de catre Mafie, intrucat devenise indezirabil pentru cercurile mafiote care doreau sa controleze banii sindicatului, si ingropat in fundatia unui zgarie-nori din Detroit.

acum 33 luni (15 Feb 2018)

Istoria nu duce lipsa de cazuri de persoane celebre ale caror disparitii invaluite in mister au dat nastere unor legende incredibile.

Jimmy Hoffa

Disparut in 30 iunie 1975, dupa plecarea de la un restaurant din suburbiile orasului Detroit, sindicalistul american Jimmy Hoffa a fost declarat oficial decedat abia sapte ani mai tarziu. Disparitia lui a fost, pentru decenii, unul dintre marile mistere din istoria Statelor Unite, pare sa fi fost elucidata in 2011 - desi cadavrul nu a fost nici astazi gasit - cand fostul sau sofer marturisea, intr-o carte despre viata celebrului lider american, ca a fost ucis de catre Mafie, intrucat devenise indezirabil pentru cercurile mafiote care doreau sa controleze banii sindicatului, si ingropat in fundatia unui zgarie-nori din Detroit. s-a vehiculat, spre exemplu, ca trupul neinsufletit a fost ascuns in fundatia unui stadion din New Jersey, sub un grajd de cai, inhumat sub o sosea, sub piscina unei gospodarii din Michigan, aruncat intr-o mlastina in Florida. Potrivit altor legende, cadavrul ar fi fost dezintegrat intr-o instalatie de prelucrare a deseurilor, zdrobit intr-un compactor de autovehicule, aruncat intr-un depozit de deseuri toxice sau ingropat intr-o cariera de pietris.

Numele lui Hoffa este legat de sindicatul International Brotherhood of Teamsters, caruia i s-a alaturat in 1932, la doar 19 ani, si pe care l-a transformat in cea mai mare uniune sindicala nord-americana, cu peste 1,5 milioane de membri. A fost condamnat pentru mita si frauda in 1964, arestat in 1967 si condamnat la 13 ani de inchisoare.

Amelia Earhart

Intrata in istorie drept prima femeie care a zburat peste Atlantic si Pacific, Amelia Earhart (1897-1937) a disparut in timpul unei aventuri prin care isi propunea sa inconjoare pamantul in zbor. Dupa ce a parcurs 22.000 de mile, avionul in care se afla alaturi de copilotul Fred Noonan a disparut in mod... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro