O ursoaica cu doi pui a dat iama intr-o gospodarie din Fundata. A luat un miel si l-a mancat in curtea localnicului

O ursoaica cu doi pui a dat iama intr-o gospodarie din Fundata. A luat un miel si l-a mancat in curtea localnicului

Ursoaica si cei doi pui a fost observata de propietarul gospodariei, care a auzit zgomot. De asemenea acum doua saptamani la Harseni un barbat a fost atacat de un urs si a suferit rani la maini si la picioare. Acum trei saptamani o fata de 14 ani si un barbat au fost atacati langa un bloc din Fagaras.

acum 70 luni (15 Nov 2017)

Ursoaica si cei doi pui a fost observata de propietarul gospodariei, care a auzit zgomot. Omul a sunat la 112, dupa care a reusit sa alunge animalul, ajutat de mai multi vecini. Mai multi vanatori, dar si un echipaj de jardarmi au ajuns in zona, dar ursoaica a disparut in padure. Pana acum au fost vazuti patru ursi, care intra in gospodarii in cautare de hrana si ucid animalele domestice. Vanatorii au cerut recoltarea celor patru ursi deoarece au un comportament agresiv. Acum cateva zile de exemplu au intrat in gospodaria unui medic si au omorat patru oi.

Ursii au devenit deja o obisnuinta la Brasov. In ultimele doua saptamani au coborat de cinci ori in Cartierul Racadau din Brasov. Martea trecuta o ursoaica si cei trei pui ai ei s-au plimbat in zona Carrefour din cartierul Astra. Si la Fundata au fost vazuti doi ursi, dar si lupi in apropierea gospodariilor. De asemenea acum doua saptamani la Harseni un barbat a fost atacat de un urs si a suferit rani la maini si la picioare. Acum trei saptamani o fata de 14 ani si un barbat au fost atacati langa un bloc din Fagaras. Forteaza usa si fura zahar si bomboane. Pentru ca este mereu prezent in zona i s-a dat si un nume, autentic romanesc: Ionica.

Specialistii spun ca trebuie luate masuri de termen lung pentru ca ursii sa nu mai coboare in zonele locuite si ca impuscarea animalelor nu va rezolva problema. Specialistii spun ca trebuie create arii speciale pentru ursi, dar si zone tampon unde animalele sa gaseasca de mancare pentru a nu mai intra in curtile oamenilor.

Te-ar putea interesa si:

Ursul Ionica a venit din nou in vizita la Cabana Postavaru. Nu a fost violent si s-a imprietenit cu cainii din zona. Batran de 91 de ani atacat de urs. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro