O turista americana a fost ranita in masivul Fagaras dupa ce a cazut intr-o rapa

O turista americana a fost ranita in masivul Fagaras dupa ce a cazut intr-o rapa

S-a luat decizia sa fie coborata in seara acesta de pe munte pana la echipajul SMURD de la baza care o va evalua din punct de vedere medical", ne-a declarat Ciprian Aldea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov.

acum 85 luni (29 Oct 2016)

Turista a fost coborata de pe munte si adusa la cantonul silvic din Vistea Mare, de unde a fost preluata de un echipaj SMURD. Femeia va fi transportata la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov.

Femeia si prietenul sau pornisera in drumetie inca de dimineata in masivul Fagaras. Au reusit sa ajunga pana la Varful Vistea Mare, aflat la 2400 de metri altitudine. Echipele de salvarea au pornit in cautarea ranitei si au reusit sa o gaseasca. Noaptea este foarte rece in zona, temperaturile scad sub 0 grade Celsius, iar riscul de hipotermie era foarte mare.

"In cautarea victimei au plecat salvamontistii din Victoria si Jandarmii Montani de la Sambata de Sus. S-a luat decizia sa fie coborata in seara acesta de pe munte pana la echipajul SMURD de la baza care o va evalua din punct de vedere medical", ne-a declarat Ciprian Aldea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov.

In functie de gravitatea ranilor medicii de la SMURD urmeaza sa decida unde va fi transportata turista. Avand in vedere insa ca este ranita la cap cel mai probabil nu va fi transportata la Spitalul din Fagaras, ci la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov unde exista o Sectie de Neurochirurgie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro