O tragedie greaca se incheie, o alta se intensifica: fluxul nesfarsit de refugiati din Grecia ia drumul Europei

O tragedie greaca se incheie, o alta se intensifica: fluxul nesfarsit de refugiati din Grecia ia drumul Europei

In ultimele trei zile, paza de coasta din Grecia a salvat peste 1.400 de migranti, in cadrul a 60 de operatiuni de cautare si salvare ce au avut loc in cateva insule grecesti din Marea Egee. Turistii occidentali surprinsi de "valul" de imigranti Lungiti pe prosoapele de plaja si bucurandu-se de soare si de apa, turistii din insulele grecesti au fost pusi in fata unor scene apocaliptice atunci cand barci pline de mii de refugiati au ajuns pe plaja. Guvernul Ungariei a alocat 22,2 miliarde de forinti (71,8 milioane de euro) pentru construirea unui controversat gard metalic la frontiera cu Serbia, pe o distanta de 175 de kilometri.

acum 67 luni (11 Aug 2015)

In ultimele trei zile, paza de coasta din Grecia a salvat peste 1.400 de migranti, in cadrul a 60 de operatiuni de cautare si salvare ce au avut loc in cateva insule grecesti din Marea Egee. Pana la finalul lunii iulie, aproximativ 124.000 de refugiati au sosit in Grecia, pe apa, potrivit ultimelor date oferite de Agentia pentru refugiati (UNCHR) din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). UNHCR a subliniat faptul ca exista o crestere de 750% in fluxul de imigranti, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Turistii occidentali surprinsi de "valul" de imigranti Lungiti pe prosoapele de plaja si bucurandu-se de soare si de apa, turistii din insulele grecesti au fost pusi in fata unor scene apocaliptice atunci cand barci pline de mii de refugiati au ajuns pe plaja. Multi dintre ei provin din zone de conflict, cum ar fi Siria sau Mali, si au calatorit prin Marea Egee in cautarea unei vieti mai bune in Grecia sau in alte tari din Europa.

Refugiati in insulele grecesti FOTO AP Membri pazei de coasta din Grecia vin pe plaja pentru a discuta cu refugiatii obositi, explicandu-le ce trebuie sa faca acum ca au ajuns intr-o tara europeana. Unii dintre imigrantii sirieni, care sosesc cu barcile la asfintit, sunt atat de bucurosi ca au atins solul grecesc incat se imbratiseaza si sarbatoresc chiar pe plaja. "Haos total" in insulele grecesti Criza generata de refugiatii de pe trei insule grecesti situate in apropiere de Turcia reprezinta un "haos total", au declarat reprezentanti ai UNHCR. Confruntata cu un influx nemaiintalnit de imigranti, Grecia a solicitat ajutor de la Uniunea Europeana. Insula Kos, stadionul unde au fost adunati imigrantii FOTO AP Marti dimineata, in insula greceasca Kos, au izbucnit conflicte intre imigranti si fortele de ordine, informeaza Associated Press. Politia s-a chinuit sa calmeze multimea, in timp ce imigrantii au solicitat sa fie inregistrati cat mai repede inainte de a incepe sa blocheze drumul principal de acces pe insula. Din G... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro