O tara si-a anuntat retragerea de la Eurovision dupa trei victorii: de ce s-a luat aceasta decizie

Rezultatele Eurovision 2017 Romania, reprezentata de Ilinca si Alex Florea, cu piesa "Yodel It!", a ocupat pozitia a saptea in clasamentul final Eurovision 2017, cu 282 de puncte, iar Republica Moldova, reprezentata de Sunstroke Project, cu melodia "Hey Mamma", a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte.

acum 85 luni (14 May 2017)

Guvernul Netanyahu, responsabil pentru decizie

Dupa recitalurile din finala Eurovision 2017, reprezentantul televiziunii nationale a Israelului a anuntat ca tara sa nu va mai participa la concurs.

"De 44 de ani, Israelul participa la Eurovision si a castigat de trei ori, dar seara aceasta este ultima pentru noi.

Vestea a venit dupa ce, saptamana trecuta guvernul lui Benjamin Netanyahu a anuntat ca va inchide postul public de televiziune.

IBA, care a fost infiintata in urma cu 49 de ani, va fi inlocuita cu un nou post de televiziune, Kan, incepand de saptamana viitoare, scrie "Sunday Express".

Reprezentantul de anul acesta al Israelului a fost Imri Ziv, in varsta de 25 de ani, care s-a clasat pe locul 23, cu 39 de puncte. Rezultatele Eurovision 2017

Romania, reprezentata de Ilinca si Alex Florea, cu piesa "Yodel It!", a ocupat pozitia a saptea in clasamentul final Eurovision 2017, cu 282 de puncte, iar Republica Moldova, reprezentata de Sunstroke Project, cu melodia "Hey Mamma", a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. Portugalia a castigat finala, sambata seara, cu melodia "Amar Pelos Dois", interpretata de Salvador Sobral, obtinand 758 de puncte.

Dupa votul juriilor, Romania se afla pe locul al 15-lea si a primit din partea publicului 224 de puncte.

In acest an, Austria, Danemarca si Marea Britanie au aniversat 60 de ani de la prima participare la Eurovision Song Contest, in 1957.

Eurovision este o competitie muzicala internationala anuala, la care participa tarile ce detin statutul de membru activ in cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importanta asociatie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis in fiecare an de la inaugurarea sa in 1956 si este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro