O tanara din Ramnicu Valcea, autoarea primului roman grafic despre "boala uitarii"

O tanara din Ramnicu Valcea, autoarea primului roman grafic despre

Absolventa a Universitatii Coventry din Marea Britanie, specializarea ilustratie si animatie, Elena Ciolacu a pus nu doar talent, ci si suflet in cele 153 de pagini ale romanului grafic publicat de Craciun. "Oameni de unica folosinta" este de fapt o poveste inspirata de realitatea cruda, de o societate care pune din ce in ce mai mult accentul pe bunastare si frumusete fizica, dar care-i plaseaza la coltul singuratatii pe toti cei afectati de cumplita boala si care nu mai detin controlul asupra propriei vieti.

acum 47 luni (27 Dec 2015)

Absolventa a Universitatii Coventry din Marea Britanie, specializarea ilustratie si animatie, Elena Ciolacu a pus nu doar talent, ci si suflet in cele 153 de pagini ale romanului grafic publicat de Craciun. "Oameni de unica folosinta" este de fapt o poveste inspirata de realitatea cruda, de o societate care pune din ce in ce mai mult accentul pe bunastare si frumusete fizica, dar care-i plaseaza la coltul singuratatii pe toti cei afectati de cumplita boala si care nu mai detin controlul asupra propriei vieti. "Boala asta poate afecta pe absolut oricine, in America, de exemplu, nu doar batranii sunt afectati, ci si oameni de 40 de ani. Initial pornisem foarte invrajbita si ma gandeam sa arat cum stau de fapt lucrurile, cum s-a ajuns in situatia ca bolnavii de Alzheimer sa fie abandonati in azile. Credeam atunci ca e vorba doar de egoismul si rautatea apartinatorilor. In timp ce lucram la carte am aflat ca si bunicul meu are Alzheimer, si dupa ce am avut experienta propriului caz in familie foarte multe lucruri s-au schimbat, aproape ca am intors povestea la 360 de grade", spune Elena Ciolacu. Foto observatorcultural.ro Suportul emotional, extrem de important Autoarea romanului grafic incearca sa atraga atentia asupra problemelor psihologige cu care se confrunta bolnavii de Alzheimer din intreaga lumea. Actiunea romanului a fost plasata in Marea Britanie, dar in situatiile prezentante in paginile romanului se vor regasi foarte multi oameni care s-au aflat la un moment dat in imposibilitatea de a-si sustine prietenii sau rudele care sufera de Alzheimer. Elena a optat sa foloseasca pentru coperta cartii chipul bunicului sau, care este bolnav de Alzheimer.

"Oamenii bolnavi de Alzheimer au nevoie, in primul rand, de suport emotional. avea impresia ca traieste singur dintotdeauna, nu doar cateva minute sau de o jumatate de ora. Asa mi-am dat seama cat de important e sa-i asiguri sprijin emotional unui bolnav de Alzheimer. Mi-am pus atunci intrebarea daca eu as fi in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro