O tanara din Iasi a nascut pe holurile maternitatii. Medicul care ar fi trebuit sa o ajute: "Nu s-a intamplat nimic grav"

O tanara din Iasi a nascut pe holurile maternitatii. Medicul care ar fi trebuit sa o ajute:

O femeie de 36 de ani din comuna ieseana Bosia, adusa de urgenta cu ambulanta, a fost lasata sa astepte pe holurile spitalului. Dumneaei, la fel ca si ceilalti medici si asistente, dau declaratii in fata Consiliului de Etica si Comitetului Director", spune Cristina Dobre, managerul Maternitatii "Elena Doamna" din Iasi. Si atunci s-a desfasurat o ancheta pentru ca, la fel, medicul care trebuia sa fie de garda nu a fost gasit in unitate.

acum 64 luni (13 Sep 2015)

Un caz revoltator a avut loc joi la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi. O femeie de 36 de ani din comuna ieseana Bosia, adusa de urgenta cu ambulanta, a fost lasata sa astepte pe holurile spitalului. Intre timp i s-a declansat nasterea, dar nimeni nu a transportat-o in sala de nasteri. Din primele informatii se pare ca medicii au motivat ca erau ocupati in cabinete sa consulte alte paciente. Ancheta o vizeaza in special pe doctorul Lavidia Popa despre care exista suspiciunea ca lipsea din spital desi era de garda. "Nu am primit plangere din partea pacientei, atat mama, cat si copilul sunt bine, sanatosi. Mai grav va fi pentru medicul de garda, Lavidia Popa. Daca se dovedeste ca nu a respectat procedurile risca pana la desfacerea contractului de munca. Dumneaei, la fel ca si ceilalti medici si asistente, dau declaratii in fata Consiliului de Etica si Comitetului Director", spune Cristina Dobre, managerul Maternitatii "Elena Doamna" din Iasi. Conducerea spitalului spune ca in cateva zile va trasmite impotriva cui se vor lua masuri si care sunt acestea. "O sa va spuna managerul daca eram sau nu in spital" Contactata telefonic, medicul Lavidia Popa s-a eschivat sa raspunda la intrebarea daca se afla sau nu in unitate joi dimineata. "Doamna manager sau purtatorul de cuvant o sa va spuna daca eram sau nu in unitate. Femeia se numeste Cristina Lefter, provine din comuna ieseana Bosia, sufera de hipoacuzie si se afla la a treia nastere. Nu li se pare insa normal ca nasterea sa aiba loc in alta parte decat in sala de operatie. "Eu sunt multumit ca si copilul si ea sunt bine. Normal era sa o duca in sala, ca de aia a venit la spital cu salvarea. Daca medicul de garda nu era, inseamna ca este iresponsabil. Tragedie in urma cu un an la aceeasi maternitate Revoltator este ca exact cu un an in urma, la aceeasi maternitate, un copil a fost adus pe lume mort, dupa ce gravida a stat o noapte intreaga in travaliu. Si atunci s-a desfasurat o ancheta pentru ca, la fel, medicul care t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro