O tanara din Constanta a dat lovitura in afaceri cu pasiunea bunicii ei de a face in casa creme de corp

O tanara din Constanta a dat lovitura in afaceri cu pasiunea bunicii ei de a face in casa creme de corp

In urma cu jumatate de secol, tanti Nona din satul tulcean Posta aduna lavanda si menta din poienite, rasina din padure, si ceara de albina de la stupi si prepara in casa cremele tamaduitoare. Astazi, dupa mai bine de 25 de ani de cercetare stiintifica, compania Elenei Oancea este singurul producator din Romania al unei game complete de dermato-cosmetice organice cu brevet de inventie. In laborator au fost create 22 de produse: creme de zi si de noapte, demachiant natural, gomaje, creme pentru ingrijirea corporala, lotiuni si masti pentru toate tipurile de ten.

acum 54 luni (15 May 2016)

In urma cu jumatate de secol, tanti Nona din satul tulcean Posta aduna lavanda si menta din poienite, rasina din padure, si ceara de albina de la stupi si prepara in casa cremele tamaduitoare. Cu astfel de produse naturale au fost oblojiti genunchii nepoatei atunci cand se ranea sau atunci cand se ardea. Medicul era mult prea departe si toti stiau ca un produs natural este de o mie de ori mai bun decat o alifie din farmacie. Dealul florilor "Cand am mai crescut, povesteste Ioana Adina Oancea, bunica ma lua cu ea la cules de plante medicinale.

Pasiunea batranei s-a transmis si fiicei ei, Elena, care a decis la scurt timp de la Revolutie, prin anul 1992 ca poate dezvolta partea de retetar. "Era o vreme cand la noi in tara incepusera sa patrunda produsele occidentale, insa ne-am dat seama ca nu tot ceea ce aveam pe piata este de calitate", spune Ioana Adina Oancea. Asa a fost fondat "Careless Beauty by Elena Oancea", un brand autentic romanesc de produse pure si naturale, fara substante chimice de sinteza. "Mama l-a convins si pe tatal meu si astfel pe o suprafata de 6-8 hectare am inceput sa plantam de tot ceea ce aveam nevoie pentru prepararea cremelor". Sunt plante care nu necesita o ingrijire speciala, iar Romania are potential din acest punct de vedere. De la munte, de la Nehoiu din Buzau au inceput sa aduca rasinoasele necesare la prepararea cremelor si pana la producerea primului produs omologat nu a mai fost decat un pas. Tatal Ioanei se ocupa de culturi, fratele ei, Tiberiu, are grija de contabilitate. Ioana si-a desavarsit studiile absolvind o facultate de Farmacie, un master tot in domeniul chimiei, dar si un doctorat pe partea de electrochimie. Brevet de inventie Calitatea produselor a fost recunoscuta rapid si in anul 1996, au obtinut brevet de inventie. Astazi, dupa mai bine de 25 de ani de cercetare stiintifica, compania Elenei Oancea este singurul producator din Romania al unei game complete de dermato-cosmetice organice cu brevet de inventie. In... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro