O strategie corecta combina alimentatia si miscarea. Patru sporturi care ne ajuta sa slabim

Daca nivelul tau de fitness si anduranta este ridicat si corpul tau e obisnuit cu acel tip de miscare, sansele de slabire sunt, din pacate, minime. In functie de greutatea pe care o ai, sarind coarda timp de o ora arzi intre 800 si 1.200 de calorii, ceea ce este foarte mult! Si cum ai putea renunta la el cand iti ofera atat de multe: o sanatate de neclintit, imbunatatirea presiunii arteriale, a capacitatii pulmonare, a functiilor inimii, reglarea insulinei, intarirea muschilor si a oaselor si asa mai departe.

acum 80 luni (30 Jan 2017)

Adevarul este ca nu orice sport ajuta atunci cand obiectivul tau este sa scazi in greutate. Simplu: efortul este resimtit astfel incat creierul ii cere organismului mai multa mancare pentru a compensa consumul de energie. Inotul e un astfel de exemplu: caloriile pe care le consumi inotand nu sunt printre cele mai ridicate, iar partea cu adevarat proasta este ca iti provoaca o foame de lup. Ne vom concentra acum, generic, pe tipurile de efort care dau cele mai bune rezultate atat pe cantar, cat si in oglinda.

Alergarea

Este una dintre cele mai eficiente metode, insa pe termen mai lung. Pentru a scapa de kilogramele in plus, alege sa alergi usor, constant si fara pauze mari intre alergari - nu mai mult de 2, 3 zile intre sesiuni. Poti include in programul de antrenament si alergari de forta, la deal.

Ciclismul sau spinning-ul

Depinde de nivelul de fitness si anduranta la care te gasesti pentru a slabi din ciclism.

De fapt, este o afirmatie valabila pentru orice sport ai aborda. Daca nivelul tau de fitness si anduranta este ridicat si corpul tau e obisnuit cu acel tip de miscare, sansele de slabire sunt, din pacate, minime. Ai mai multe sanse de a reusi exclusiv prin dieta decat printr-un sport cu care corpul tau este confortabil.

Daca nu ai mai pedalat in mod organizat pana acum, ciclismul te va ajuta, fie el de tip mountainbike sau de sosea. Este un antrenament cardio foarte intens, de anduranta, si cele mai importante beneficii sunt sanatatea inimii si cresterea capacitatii pulmonare.

Saritul corzii

Sigur ai facut asta in copilarie si iti amin-testi cat de distractiv era. In functie de greutatea pe care o ai, sarind coarda timp de o ora arzi intre 800 si 1.200 de calorii, ceea ce este foarte mult!

Zumba sau Kangoo Jumps

Zumba combina elemente de fitness, gimnastica si dans si este un mod distractiv de a face miscare. Nu doar ca te ajuta sa slabesti - arzi cam 500 pana la 1.000... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro