O sculptura de Brancusi, vanduta la pretul record de 71 de milioane de dolari

O sculptura de Brancusi, vanduta la pretul record de 71 de milioane de dolari

Sculptura include si baza de marmura cioplita de sculptorul roman, "un factor de o imensa semnificatie data fiind importanta pe care Brancusi a atribuit-o interactiunii dintre materiale si a efectului combinat dintre subiectele sale sculptate si piedestalurile pe care le plasa", scrie artdaily.com.

acum 30 luni (16 May 2018)

Sculptura de Brancusi este singurul exemplar din bronz a portretului stilizat al scriitoarei si mostenitoarei anglo-americane, Nancy Cunard. Sculptura include si baza de marmura cioplita de sculptorul roman, "un factor de o imensa semnificatie data fiind importanta pe care Brancusi a atribuit-o interactiunii dintre materiale si a efectului combinat dintre subiectele sale sculptate si piedestalurile pe care le plasa", scrie artdaily.com.

Nancy Cunard (foto: jos) era o protectoare a artistilor si scriitorilor din Paris in perioada interbelica, in cercul sau aflandu-se personalitati precum Tristan Tzara, Marcel Duchamp, Ezra Pound sau James Joyce. Cand l-a intalnit pe Brancusi, in 1923, prin intermediul dadaistului Tzara, Cunard l-a descris ca "un pastor batran, aratos, cu barba, si, dupa mintea mea, unul dintre cei mai minunati sculptori ai timpurilor noastre", dupa cum informeaza acelasi site.

Sculptorul roman ar fi ramas impresionat de scriitoare pe care o vedea ca pe intruparea libertatii anilor '20. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro