O scrisoare in care Albert Einstein vorbeste despre esecul mariajelor sale, scoasa la licitatie, in luna iulie

Cele 56 de scrisori puse in vanzare la Londra acopera o perioada de peste 50 de ani din viata savantului de renume mondial si abordeaza subiecte diverse, precum fizica — in special teoria relativitatii — venirea la putere a nazistilor si chestiuni intime.

acum 84 luni (24 Jun 2017)

O scrisoare scrisa de Albert Einstein, in care ii vorbeste familiei unui prieten apropiat despre cele doua mariaje esuate, a fost scoasa la licitatie, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

"Ceea ce admiram cel mai mult la el ca om a fost modul in care a reusit sa traiasca atat de mult timp, linistit si durabil, cu o sotie — o incercare in care eu am esuat lamentabil in doua randuri", dezvaluia celebrul om de stiinta, pe 21 martie 1955, dupa decesul colegului si bunului sau prieten Michele Besso.

Scrisoarea se incheie cu un paragraf emotionant, in care Einstein, care a murit la o luna dupa prietenul lui, spunea: "Mi-a luat-o inainte inca o data, cu putin, parasind aceasta lume ciudata.

Michele Besso a fost un sprijin pretios pentru Einstein in timpul dificultatilor conjugale ale acestuia cu prima sotie a lui, Mileva, de care s-a despartit in 1914, inainte de a se casatori cu verisoara lui, Elsa.

Cele 56 de scrisori puse in vanzare la Londra acopera o perioada de peste 50 de ani din viata savantului de renume mondial si abordeaza subiecte diverse, precum fizica — in special teoria relativitatii — venirea la putere a nazistilor si chestiuni intime. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro