O scoala privata din Cluj acorda burse pe toata durata liceului pentru 3 elevi din tara. Bursele sunt in valoare de circa 37.000 de euro

O scoala privata din Cluj acorda burse pe toata durata liceului pentru 3 elevi din tara. Bursele sunt in valoare de circa 37.000 de euro

Bursele de excelenta se acorda pentru anul scolar 2016-2017 prin intermediul unui nou program lansat in acest an de Fundatia Transylvania College din Cluj-Napoca. Prima: depunerea pana pe data de 6 mai a unui dosar ce trebuie sa contina cererea de bursa, scrisoarea de motivatie a elevului, o scrisoare de motivatie din partea parintelui si una de recomandare din partea unui cadru didactic (tipizata).

acum 98 luni (5 Apr 2016)

Bursele de excelenta se acorda pentru anul scolar 2016-2017 prin intermediul unui nou program lansat in acest an de Fundatia Transylvania College din Cluj-Napoca.

"Candidatii pentru bursele oferite de Transylvania College Scholarship Society pot fi elevi din orice institutie de invatamant, din orice oras din tara. Bursele sunt oferite pentru intreaga perioada a studiilor liceale si includ integral taxa anuala de scolarizare, iar in cazul elevilor din alte localitati, cazarea in internatul scolii", mai precizeaza acestia. Prima: depunerea pana pe data de 6 mai a unui dosar ce trebuie sa contina cererea de bursa, scrisoarea de motivatie a elevului, o scrisoare de motivatie din partea parintelui si una de recomandare din partea unui cadru didactic (tipizata).

A doua etapa: sustinerea testelor de admitere la Engleza si Matematica. Din comisie vor face parte reprezentati ai scolii, ai parintilor din comunitatea Transylvania College, reprezentanti ai universitatilor locale si specialisti din mediul de afaceri.

"Noul program Transylvania College Scholarship Society le ofera elevilor oportunitatea de a incepe studiile liceale intr-un sistem bazat pe curriculum-ul national al Marii Britanii, centrat pe elev si adaptat conform abilitatilor si aspiratiilor fiecaruia. Aceasta personalizare este data de faptul ca, la Transylvania College, fiind scoala britanica, elevii au posibilitatea de a-si alege o parte dintre disciplinele pe care le studiaza, asumandu-si astfel un traseu educational relevant in raport cu viitoarea lor cariera. In plus, elevii beneficiaza pe parcursul liceului de consiliere si orientare in cariera, fiind sprijiniti sa formuleze aplicatii pentru universitati de top din intreaga lume", se arata in comunicatul reprezentantilor scolii. Examenele A-Levels sunt echivalente ale Bacalaureatului si sunt recunoscute pentru admitere la facultatile din Romania si din 150 de tari din lume.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro