O salajeanca de 18 ani, marea castigatoare a Festivalului National de Folclor "Valeria Peter Predescu"

O salajeanca de 18 ani, marea castigatoare a Festivalului National de Folclor

Marele premiu si trofeul Festivalului National de Folclor "Valeria Peter Predescu", desfasurat la Bistrita, in 26 si 27 aprilie, a fost castigat de catre salajeanca Alexandra Chira.

acum 71 luni (30 Apr 2017)

Marele premiu si trofeul Festivalului National de Folclor "Valeria Peter Predescu", desfasurat la Bistrita, in 26 si 27 aprilie, a fost castigat de catre salajeanca Alexandra Chira. A fost imediat remarcata si promovata pe majoritatea posturilor nationale de televiziunile, printre cei care au sprijinit-o numarandu-se si cunoscuta realizatoare TV Marioara Murarescu, cea care a asigurat si cuvantul de prezentare de pe CD-ul Alexandrei. Alexandra este, din 2009, si "Ambasadorul culturii romanesti in lume", distinctie acordata de catre Asociatia Partenerilor Dimplomatilor Romani cu sediul la Helsinki, sub inaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe, in semn de apreciere a activitatii ei artistice si a rezultatelor deosebite obtinute la o varsta frageda.

Aflat la a VIII-a editie, festivalul a adus pe scena 26 de tineri solisti vocali, care au avut de interpretat trei piese muzicale: o piesa fara acompaniament (doina sau balada de maximum 3 strofe), o piesa cu acompaniament orchestral si o piesa din repertoriul artistei Valeria Peter Predescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro