O romanca joaca rolul celei mai longevive regine din lume, Elisabeta. Cum a ajuns Roxana Lupu sa fie actrita in Marea Britanie

Roxana Lupu a stiut ca va urma o cariera artistica inca din copilarie, cand se uita fascinata la TCM urmarind music-hall-uri si filme de arta cu actori de mare calibru. Cand a ajuns pentru prima data la Londra, a stiut ca acolo ii este locul In Anglia a ajuns in 2013, dupa ce si-a sustinut teza de doctorat, acela fiind, de fapt si momentul in care, vazand ca aici nu se concretizeaza niciun proiect in care sa creada, a hotarat ca este cazul sa-si incerce norocul pe alte meleaguri. Stiam ca va trebui sa lucrez si in alte domenii pana sa ajung sa ma integrez si sa joc, si mi-am asumat asta cu bucurie." Este evident un subiect dramatic, dar scenaristul Stuart Slade a stiut sa imbine frumos drama cu comedia neagra, iar tanarul regizor Dan Pick evidentiaza ideea ca orice ar fi, noi, ca fiinte umane, vom sti sa mergem mai departe si, eventual, vom si invata sa radem de necazuri."

acum 90 luni (25 Dec 2016)

Roxana Lupu a stiut ca va urma o cariera artistica inca din copilarie, cand se uita fascinata la TCM urmarind music-hall-uri si filme de arta cu actori de mare calibru. Acum interpreteaza in Anglia roluri complexe in spectacole de teatru sau documentare de rasunet precum cel despre regina Marii Britanii si viata in palatele Buckingham si Windsor.

Initial, a cochetat cu ideea unei cariere muzicale, pentru ca, spune Roxana: "Toate aceste filme, unele musicaluri, imi dadeau impresia ca prin arta, dansat, cantat lumea devine mai buna si imi doream din tot sufletul sa fac si eu parte din acea lume. De aici si pana la admiterea la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti nu a mai fost decat un pas. Un om cu o adanca iubire de teatru, de calitate, care ne-a cultivat "gustul" pentru scena, pe care odata ce-l prinzi nu-l mai poti uita, doresti sa-l recreezi de fiecare data pe scena. Au fost si momente mai dificile, cand repetam pana la 10.00 sau 11.00 seara, nu ne ieseau scenele, nu intelegeam de ce trebuie sa trec si prin momentele acelea mai frustrante. Facultatea a fost o experienta care cu siguranta m-a maturizat si mi-a dat lectii de viata din care si acum invat.", isi aduce aminte Roxana.

In Romania a jucat destul de putin, in timpul studiilor, in afara spectacolelor din Facultate, colaborarilor cu studentii de la regie de teatru sau regie de film, cateva reclame, un rol in filmul "Roxanne", in spectacolul de licenta "A douasprezecea noapte", care s-a jucat mai apoi la Teatrul Masca, un one woman show, "Auditia", dupa piesa lui Kenneth Robbins, cu care a participat la cateva festivaluri.

Cand a ajuns pentru prima data la Londra, a stiut ca acolo ii este locul

In Anglia a ajuns in 2013, dupa ce si-a sustinut teza de doctorat, acela fiind, de fapt si momentul in care, vazand ca aici nu se concretizeaza niciun proiect in care sa creada, a hotarat ca este cazul sa-si incerce norocul pe alte meleaguri. Can... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro