O romanca e avocat de succes in SUA si ar putea deveni primul judecator de origine romana din Statul Illinois

O romanca e avocat de succes in SUA si ar putea deveni primul judecator de origine romana din Statul Illinois

Mai crede ca pentru a fi un avocat bun trebuie sa ai o perspectiva larga ca sa intelegi si alte puncte de vedere, dar si sa ai aptitudini sa negociezi. Cum e sa fii o femeie-avocat intr-una dintre cele mai civilizate tari In opinia ei, un avocat pe comercial lucreaza foarte mult, trebuie sa inteleaga nu doar sistemul, ci si afacerea clientului si sa gaseasca solutia cea mai eficienta. Trebuie sa ai o relatie buna cu avocatul opus pentru ca nu vrei sa te lupti doar ca sa te lupti, ci sa gasesti solutii. Tema de anul asta este educatia "pentru e singurul lucru pe care nimeni nu ti-l poate lua, poti sa devii ce vrei, numai sa te tii si sa vrei", spune romanca.

acum 32 luni (6 Mar 2017)

"Prin educatie poti sa-ti controlezi destinul", spune la telefon Ioana Salajanu, o avocata din statul american Illinois, in timp ce isi croieste drum spre sala de tribunal.

Intr-o zi de 13, februarie, si-a anuntat oficial candidatura pentru un post de judecator in districtul Cook, post pentru care crede ca are experienta si aptitudinile necesare.

"Toata viata am stiut ca vreau sa fiu avocat.

Mai crede ca pentru a fi un avocat bun trebuie sa ai o perspectiva larga ca sa intelegi si alte puncte de vedere, dar si sa ai aptitudini sa negociezi. S-a facut avocat fiindca a vrut sa ajute oameni: "Sistemul juridic e un mediu unde chiar poti face o schimbare. Intr-o anume situatie, sistemul juridic e un instrument prin care se pot schimba lucrurile, poti sa aduci doua parti, cu idei opuse, la un numitor comun".

"Nu ai voie sa dai la Drept pana nu faci o alta facultate inainte"

In America a ajuns prin '83 sau '85. Marturiseste ca totul era diferit in State si a durat ceva pana sa se acomodeze. Nu poate spune ca a fost greu deoarece s-a obisnuit sa vada mereu partea plina a paharului si sa considere ca fiecare etapa din viata nu e altceva decat un pas inainte.

"Mi-a dat incredere in mine si m-a facut sa cred ca pot sa fac orice in viata. Poate asa era cu toti, dar m-a facut sa ma simt ca sunt cineva", povesteste Ioana. La fel face si cu cei trei baieti ai ei: Sebastian, cel mai mare (8 ani), Andrei, cel mijlociu (6 ani) si Alexandru, cel mai mic, de doar 2 ani si jumatate. Toti au nume de origine romaneasca deoarece, spune Ioana, incearca sa tina legatura cu casa si in felul asta.

Crede ca jobul de mama (foto mai jos, credt foto: Facebook) e cel mai important job pe care un om poate sa-l aiba deoarece creeaza, indruma si dezvolta o fiinta sa devina om. Era un pic mai mare decat Sebastian cand a facut primii pasi in S... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro