O reteta simpla pentru cele mai gustoase si pufoase gogosi de post
Ingrediente 500 g faina 250 ml apa calduta 50 ml ulei 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata 1/2 lingurita sare 2-3 linguri zahar 1 lingurita extract de lamaie sau rom sau vanilia Mod de preparare "Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata.
Prajite in ulei sau la cuptor, gogosile sunt un desert rapid si delicios.
Ingrediente
500 g faina
250 ml apa calduta
50 ml ulei
7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
2-3 linguri zahar
1 lingurita extract de lamaie sau rom sau vanilia
Mod de preparare
"Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul. Aluatul se poate prepara si la masina de paine sau in robotul de bucatarie. Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, apoi il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime.
Se pun la prajit in baie de ulei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro