O reteta simpla pentru cea mai delicioasa prajitura cu branza dulce
Ingrediente Pentru Foi 3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat Pentru Umplutura 500 gr branza dulce, 5 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri gris, coaja rasa de la o lamaie, 50 gr stafide, 25 ml esenta rom.
Prajitura cu branza dulce reprezinta pentru multa lume un dulce al copilariei si nu exista persoana care sa nu fi gustat cel putin o data din acest desert, pregatit dupa multe retete, dar toate cu acelasi final gustos.
Ingrediente
Pentru Foi
3 oua,
13 linguri ulei,
13 linguri lapte,
13 linguri zahar,
15 linguri faina,
1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie,
2 plicuri zahar vanilat
Pentru Umplutura
500 gr branza dulce,
5 linguri zahar,
2 oua,
1 plic zahar vanilat,
3 linguri gris,
coaja rasa de la o lamaie,
50 gr stafide,
25 ml esenta rom.
Decor
- zahar pudra cu aroma de vanilie
"Stafidele se pun in esenta de rom.
Mixam totul pana se dizolva zaharul, iar compozitia are un aspect omogen. Jumate din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180C, unde se coace intre 8 si 10 minute. Branza se amesteca cu zahar, oua, gris, stafide si esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca. Se taie marginile, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat", a explicat Maria Popa.
Va mai recomandam:
Cum se prepara, dupa o reteta simpla, cele mai gustoase si pufoase clatite ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro