O puternica furtuna solara se apropie de Pamant

O puternica furtuna solara se apropie de Pamant

Aceasta explozie solara abia poate fi incadrata in categoria de "explozii extreme", pe scara oamenilor de stiinta, dar cum planeta este ferita de cele mai puternice efecte ale sale, explozia a fost catalogata drept "potential puternica" pentru momentul in care va ajunge la Terra sub forma de furtuna solara, scrie Agerpres.ro.

acum 96 luni (11 Sep 2014)

O furtuna solara de o asemenea magnitudine nu a mai fost inregistrata in ultimii ani, conform lui Tom Berger, director al Space Weather Prediction Center din Boulder, Colorado. Aceasta explozie solara abia poate fi incadrata in categoria de "explozii extreme", pe scara oamenilor de stiinta, dar cum planeta este ferita de cele mai puternice efecte ale sale, explozia a fost catalogata drept "potential puternica" pentru momentul in care va ajunge la Terra sub forma de furtuna solara, scrie Agerpres.ro.

Cele mai noi calcule bazate pe datele culese de la sateliti indica faptul ca cea mai mare parte a particulelor puternic energizate aruncate in spatiu de Soare va trece peste Pamant si va afecta doar regiunile nordice, conform lui Berger. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro