O publicatie germana il satirizeaza pe liderul turc Erdogan printr-o coperta cu tenta obscena

O publicatie germana il satirizeaza pe liderul turc Erdogan printr-o coperta cu tenta obscena

Erdogan este cunoscut pentru modul in care a amutit opozitia si a redus la tacere orice voce critica din presa turca, prin deschiderea personala a peste 1.000 de cazuri de insulta, care au dus la condamnare unui numar mare de jurnalisti la inschisoare.

acum 42 luni (30 Jul 2016)

De asemenea, jurnalistii publicatiei i-au indemnat pe cititori sa cumpere cat mai repede editia, pana ce aceasta nu este interzisa.

Insa, coperta controversata este lansata intr-un context dificil, in care relatiile bilaterale turco-germane sunt mai tensionate ca niciodata, in urma tentativei de lovitura de stat.

Insa, jurnalistii de satira germani l-au vizat pe presedintele turc chiar si inainte ca relatiile dintre cele doua state sa se raceasca.

In luna aprilie, autoritatile germane l-au pus sub acuzare pe comediantul Jan Bohmermann pentru jignirea unui sef de stat strain, dupa ce acesta l-a satirizat pe liderul turc printr-un poem obscen.

Poemul satiric a declansat o adevarata dezbatere despre libertatea de expresie si libertatea viziunii artistice in Germania si despre dreptul lui Erdogan de a-i reduce la tacere pe cei care au curajul de a ridica vocea impotriva lui.

Desi poemul satiric poate parea pueril, vulgar si iresponsabil in contextul ajutorului oferit de Turcia in gestionarea crizei refugiatilor, insa pentru altii este o lucrare artistica subversiva ingenioasa, care subliniaza importanta libertatii de expresie.

Erdogan este cunoscut pentru modul in care a amutit opozitia si a redus la tacere orice voce critica din presa turca, prin deschiderea personala a peste 1.000 de cazuri de insulta, care au dus la condamnare unui numar mare de jurnalisti la inschisoare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro