O profesoara pensionara, despre secretele notelor mari. Cat trebuie sa invete elevii si cum trebuie sa se comporte profesorii cu ei

Scoala prin ochii "doamnei Trandafir" Desi este o buna bucata de vreme de cand s-a despartit de viata de la catedra, iar sistemul educational s-a modificat la infinit, profesoara pensionara Stanca Moroianu pare suficient de ancorata in realitatea zilei de astazi pentru a le putea impartasi profesorilor si elevilor secretele care au reusit s-o transforme intr-un dascal apreciat.

acum 97 luni (29 Apr 2015)

Aflata aproape de marginea judetului Ialomita, localitatea Iazu ascunde povestea de viata a unui om cu adevarat deosebit. Este vorba despre dascalul Stanca Moroianu, acum in varsta de 85 de ani. Cu parul nins si mainile tremurande, profesoara pensionara cerceteaza cu ochii curtea scolii in care a lucrat mai bine de 30 de ani. A predat in unitatea de invatamant din localitate timp de mai bine de 30 de ani.

A fost profesoara de istorie si geografie si s-a dedicat in totalitate pentru a le insufla elevilor sai cunostintele. Niciodata nu a facut diferente intre elevi si a fost alaturi de noi" ne spune Nicolae Timofte (55 de ani) un fost elev de-al profesoarei Moroianu, ajuns inginer la Bucuresti si revenit pentru cateva zile sa revada localitatea natala.

Scoala prin ochii "doamnei Trandafir"

Desi este o buna bucata de vreme de cand s-a despartit de viata de la catedra, iar sistemul educational s-a modificat la infinit, profesoara pensionara Stanca Moroianu pare suficient de ancorata in realitatea zilei de astazi pentru a le putea impartasi profesorilor si elevilor secretele care au reusit s-o transforme intr-un dascal apreciat.

Elevii doamnei Stanca Moroianu

Si, totodata, ai carui elevi sa aiba rezultate deosebite la invatatura, ajungand, cu trecere anilor, profesori, medici, ingineri, avocati sau judecatori. Chipul brazdat de trecerea anilor incepe sa se insenineze in momentul in care incepe sa-si dezvaluie secretele.

Profesoara Stanca Moroianu alaturi de fostii sai elevi in cadrul unei serbari scolare

"Elevii trebuie indrumati sa placa scoala, pentru a avea rezultate bune. E drept, nu toti sunt elite, insa chiar si cei care nu se descurca la invatatura trebuie motivati sa o faca. "Profesorii trebuie sa fie mult mai aproape de nevoile elevilor. De asemenea, nu trebuie sa faca diferente intre elevi. Sunt foarte importante pentru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro