O primarie poate da faliment din cauza unei centrale termice inaugurate acum opt ani, dar care a functionat doar o zi

O primarie poate da faliment din cauza unei centrale termice inaugurate acum opt ani, dar care a functionat doar o zi

Primaria Campulung Moldovenesc este intr-o situatie critica deoarece are de achitat ratele de capital si dobanzile la creditul pentru implementarea proiectului "Suceava - Utilitati si Mediu", in conditiile in care centrala termica de cogenerare construita in oras in urma cu opt ani de zile nu este functionala si probabil nu va fi functionala niciodata. Programul "Utilitati si mediu la standarde europene in judetul Suceava" mai mult a incurcat decat a ajutat Obiectivele programului "Utilitati si mediu la standarde europene in judetul Suceava" demarat prin bani imprumutati de la Deutsche Bank Londra (83 de milioane de euro) de catre Consiliul Judetean Suceava sunt: alimentarea cu gaze naturale a 4 orase si 60 de localitati ale judetului, reabilitarea sistemelor de alimentare si distributie de caldura, realizarea de centrale termice in municipiile Radauti, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei.

acum 40 luni (2 Apr 2018)

Primaria Campulung Moldovenesc este intr-o situatie critica deoarece are de achitat ratele de capital si dobanzile la creditul pentru implementarea proiectului "Suceava - Utilitati si Mediu", in conditiile in care centrala termica de cogenerare construita in oras in urma cu opt ani de zile nu este functionala si probabil nu va fi functionala niciodata.

"Daca Guvernul nu va gasi o solutie prin care creditul sa fie preluat de Ministerul de Finante, atunci locuitorii din Campulung Moldovenesc au de platit pana in anul 2031, anual, 1,2 milioane de euro pentru o investitie nefinalizata si care nu va functiona niciodata, dar care va bloca dezvoltarea municipiului. Primaria trebuie sa plateasca in acest an ratele aferente anilor 2017 si 2018 in valoare totala de 2,4 milioane de euro, guvernul actual fiind primul guvern care nu a platit aceste sume. Comunele si-au asfaltat drumurile de tarla, iar municipiile au strazi neasfaltate", a declarat plin de nemultumire primarul municipiului Campulung Moldovenesc, Mihaita Negura.

Centrala termica de cogenerare din Campulung Moldovenesc a fost construita in perioada 2004 - 2010, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la suma de 14 milioane de euro. Banii au fost alocati municipiului Campulung Moldovenesc in baza programului "Suceava - Utilitati si Mediu la standarde europene", un proiect in valoare totala de 86,3 milioane de euro, derulat de catre Consiliul Judetean Suceava.

Centrala de la Campulung Moldovenesc a fost inaugurata in anul 2010, insa de atunci si pana in prezent nu a fost functionala, decat la inaugurare, deoarece nu are cui furniza agent termic. De atunci localnicii si-au gasit alte surse de incalzire, respectiv sobe, radiatoare electrice si centrale de apartament.

Oamenii nu au dorit sa se racordeze la noua centrala deoarece trebuiau sa scoata din buzunare cate 650 de euro, dupa ce in proiectul centralei termice de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro