O poveste despre Doamna, Chinezu', Gaina, Candidatu' si despre cum se fac investitiile pentru dezvoltarea romilor

O poveste despre Doamna, Chinezu', Gaina, Candidatu' si despre cum se fac investitiile pentru dezvoltarea romilor

Cum orice mentionare a soacra-mii ma face irascibil (nu spun mai multe ca soacra-mea mi-e prietena pe Facebook), ma ridic si glasuiesc cu vocea mieroasa, precum cea a lupului la usa iezilor: "Doamna (ar fi trebuit sa mai zic si trai-te-ar fameleonu' tau de doamna), in ce calitate zici matale ce zici acuma: ministreasa nu esti, ca inca nu te vota parlamentu' vostru de gajii, la institutia din deal nu mai lucrezi de mult si nici la partidu' lu' matale nu esti chiar asa mare scula. Curios, cel putin pentru mine, a fost ca o astfel de nedumerire veni si din partea lui Strut, care zice si el ca nu intelege despre ce e vorba in ecuatie, nu de alta insa de vina poate fusese faptul ca discutia era in limba romana si mai toti, in afara de Doamna si de Gaina, eram romi.

acum 79 luni (30 Oct 2017)

>

A fost o intalnire mediata de un fost candidat la Presedintie care, intr-o zi mohorata de uichend, ne suna sa ne cheme la o discutie despre societatea civila roma. Eu, decat sa stau cu romanca mea acasa, zic sa ma duc sa sparg niste seminte cu ai mei colegi si sa injuram guvernul, asa cum sta bine alora din asa-zisa societate civila. Ajung acolo, lume multa si buna: de la Medelin la Strut, "mexicani" si toata "salata de cruditati", asa cum astia din ONG-uri suntem numiti, uneori, pe buna dreptate. In sala erau si doi "oameni de afaceri": unul mai negricios (o sa-i spunem Chinezu') si altu' mai gras, da' cu o nevasta care am aflat pe urma ca era buna, mai ales pentru Romania (lui o sa-i spunem Gaina). Zgarcitu' de Candidat zice ca nu ne da nimic-nimicuta, si ca ne-a adunat ca o sa vina Doamna care vrea sa vorbeasca cu noi toti. Io devin nedumirit si nervos ca-mi chioraiau matele de foame si voiam seminte (din alea negre, c-alea de bostan nu merg pe stomacu' gol). Zambareata si cu un decolteu de te facea sa intelegi de ce Marinaru' zicea despre ea ca e cel mai capabil politician din Romania. Cu vocea cristalina, duios Doamna glasui:

"Sa stiti ca din pozitia pe care o voi ocupa imi doresc sa sustin investitiile in comunitatile de romi. Ma gandesc serios sa demarez un program de investitii in comunitatile cu romi si tocmai de aceea am aici doi oameni de afaceri (si arata catre Gaina si Chinezu) pe care ii recomand cu caldura. Cum orice mentionare a soacra-mii ma face irascibil (nu spun mai multe ca soacra-mea mi-e prietena pe Facebook), ma ridic si glasuiesc cu vocea mieroasa, precum cea a lupului la usa iezilor:

"Doamna (ar fi trebuit sa mai zic si trai-te-ar fameleonu' tau de doamna), in ce calitate zici matale ce zici acuma: ministreasa nu esti, ca inca nu te vota parlamentu' vostru de gajii, la institutia din deal nu mai lucrezi de mult si nici la partidu' lu' matale nu esti chiar asa mare scula. Ca ar trebui sa lucram cu cei doi neni ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro