O poveste cum rar intalnesti: o copila de 10 ani este vedeta Teatrului din Barlad si isi asigura educatia din leafa de actrita: "La aplauze ma simt usurata"

O copila de numai 10 ani traieste experiente inedite alaturi de trupa Teatrului "Victor Ion Popa" Barlad, fiind senzatia spectacolului "Dureri fantoma", de Vasili Sigarev. Dincolo de aparitiile stralucitoare de pe scena, Bianca este un copil mult mai matur decat altii, o fetita cu talent infinit si minte creativa, care munceste pentru slefuirea talentului de cand se stie. Spectacolul incepe cu evolutia ei si de capacitatea ei de a transmite starea de emotie publicului depinde toata piesa. Intreaga trupa de teatru s-a atasat de colega lor mai mica, chiar daca de multe ori primeste mai multe aplauze decat actorii cu diploma.

acum 88 luni (16 May 2016)

O copila de numai 10 ani traieste experiente inedite alaturi de trupa Teatrului "Victor Ion Popa" Barlad, fiind senzatia spectacolului "Dureri fantoma", de Vasili Sigarev. Dincolo de aparitiile stralucitoare de pe scena, Bianca este un copil mult mai matur decat altii, o fetita cu talent infinit si minte creativa, care munceste pentru slefuirea talentului de cand se stie.

Nu-si aminteste sa-si fi cumparat papusi sau alte jucarii din primii bani castigati de ea ca actrita, dar investeste totul pentru educatie. Este copilul care se poate mandri ca isi plateste singur lectiile de engleza si isi cumpara din propriul buzunar materialele necesare pentru orele de pictura. Sunt pasiuni pe care doreste sa le pastreze pentru timpul liber, fiind decisa, acum, la 10 ani, sa-si croiasca o cariera in informatica pentru ca ar avea "un venit stabil". Este o lectie de viata pe care a invatat-o inconstient, mama copilei fiind singur intretinator pentru ea si fratiorul de 8 ani. Cum a ajuns actrita

A avut sansa de a juca pe scena dupa ce actorul iesean Radu Ghilas a propus teatrului din Barlad sa monteze un spectacol. Din scriitura, Fantomele (fiica si sotul eroinei priciplate, ambii decedati in mod tragic) nu fac parte din piesa, dar regizorul a avut ideea de a le "materializa". Spectacolul incepe cu evolutia ei si de capacitatea ei de a transmite starea de emotie publicului depinde toata piesa.

Bianca a fost recomandata pentru rol de actrita Ramona Parpalita care, in momentul cand regizorul si-a manifestat dorinta de a include in piesa o fetita, s-a dus cu gandul la ea. Artista a avut o scurta colaborare cu invatatoarea Biancai cand era in clasa I si a fost creat un moment artistic pentru serbarea de final de an.

In ultimul an a sustinut peste 20 de spectacole cu piesa "Dureri fantoma" pe scena teatrului barladean. La acestea se adauga spectacole in deplasare, de la Iasi si Focsani, pana la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro