O pictorita din Vaslui, in topul celor mai apreciati artisti din Dubai

O pictorita din Vaslui, in topul celor mai apreciati artisti din Dubai

Conceptul acestei lucrari a fost, pe de o parte, intoarcerea la traditiile de creatie artizanala (impletit, crosetat, cusut), ca raspuns la industrializarea masiva, la fenomenul de globalizare si de consumerism excesiv si, pe de alta parte, folosirea procesului creativ ca mijloc de comunicare interumana intr-o societate cu un amestec masiv de populatii", explica Mioara Corozel. "In aceasta lucrare, punctul, originea universului este lumina divina, corpurile noastre pe pamant le-am simbolizat prin rodii (unul din cele trei fructe considerate sacre alaturi de curmala si maslina) caci rodiile sunt pline de seminte, ca seminte ale tuturor posibilitatilor de devenire ce ne-au fost date spre realizarea de sine, si, in fine, o multitudine de mici piese de ceramica, fiecare simbolizand prin unicitatea si frumusetea sa, zilele ce ne-au fost date spre bucurie pe acest pamant.

acum 46 luni (18 Apr 2017)

Tablourile Mioarei Corozel au putut fi admirate saptamana trecuta la Targul International de Arta desfasurat la Dubai, una dintre cele mai importante expozitii colective din Emirate, care a inregistrat anul acesta peste 3.000 de participanti.

"Pregatisem din timp elementele necesare: peste 200 de trandafiri rosii crosetati din bumbac si lana, pentru care am mai fost ajutata de o prietena din Romania si de o localnica, si margele rosii din ceramica. Conceptul acestei lucrari a fost, pe de o parte, intoarcerea la traditiile de creatie artizanala (impletit, crosetat, cusut), ca raspuns la industrializarea masiva, la fenomenul de globalizare si de consumerism excesiv si, pe de alta parte, folosirea procesului creativ ca mijloc de comunicare interumana intr-o societate cu un amestec masiv de populatii", explica Mioara Corozel.

Arta dincolo de tipare

"Am propus ca arta sa fie observata prin prisma procesului de creatie mai degraba decat cea a produsului finit si prin prezenta activa a artistului care permite angajarea publicului in procesul de creatie. Arta este o calatorie, o interactiune permanenta cu viata si estompand linia de demarcatie intre cele doua, publicul face parte din lucrarea propriu zisa in aceeasi masura in care acelasi public joaca rolul de spectator. Acest tablou rosu cu diferite mediumuri si volume, debordand marginile, a adus o energie noua standului si lucrarilor mele care sunt in general mult mai calme, in tonuri de albastru si auriu", a completat artista. In acest an a frecventat in auditoriu liber, cursurile de Istoria Artei si cele de Filozofie ale Universitatii Sorbona Paris - Abu Dhabi. Este fascinata de filozofia metafizica, iar cursuri i-au fost de mare ajutor in procesul de intelegere si de transpunere in arta a acestor revelatii. Exemplu in acest sens este una din ultimele lucrari prezentate, 333 - Yantra Tool for Meditation, o instalatie- obiect in ceramica, compusa di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro