O papusa gonflabila, cadou "pentru stimularea economiei", a inflamat spiritele in Chile: s-a cerut demisia ministrului de Economie

O papusa gonflabila, cadou

Roberto Fantuzzi, presedintele asociatiei exportatorilor din Chile, i-a oferit ministrului Economiei chilian, Luis Felipe Cespedes, un cadou neobisnuit, in spirit de gluma, in cadrul dineului anual al industriasilor, care a avut loc pe 13 decembrie, seara. - Ideologie bazata pe ideea ca barbatul domina din punct de vedere social femeia si ca are dreptul la privilegii) agresiv al oamenilor de afaceri chilieni face rau societatii, sustine obiectivizarea femeilor si, astfel, violenta", a spus un cetatean chilian.

acum 89 luni (17 Dec 2016)

Roberto Fantuzzi, presedintele asociatiei exportatorilor din Chile, i-a oferit ministrului Economiei chilian, Luis Felipe Cespedes, un cadou neobisnuit, in spirit de gluma, in cadrul dineului anual al industriasilor, care a avut loc pe 13 decembrie, seara. Fantuzzi s-a prezentat cu o papusa gonflabila, care avea lipit pe gura un biletel pe care scria: "Pentru stimularea economiei". Oferirea de astfel de cadouri poznase este o traditie a evenimentului anual, insa acum gluma n-a fost gustata de toata lumea.

Ministrul Cespedes, care s-a fotografiat tinand in brate papusa buclucasa si cu zambetul larg, si-a cerut scuze public in cursul zilei de joi, 15 decembrie.

Michelle Bachelet, prima femeie presedinte a tarii, a criticat si ea gestul si i-a mustrat pe cei doi barbati pentru lipsa lor de respect fata de femei.

De altfel, si cetatenii si-au exprimat dezamagirea profunda tot pe reteaua de socializare. - Ideologie bazata pe ideea ca barbatul domina din punct de vedere social femeia si ca are dreptul la privilegii) agresiv al oamenilor de afaceri chilieni face rau societatii, sustine obiectivizarea femeilor si, astfel, violenta", a spus un cetatean chilian.

Conform unui sondaj realizat in 2015, 96% din femei considera ca Chile este o tara macho, iar 80% din barbati sunt de acord cu aceasta afirmatie. Aproape jumatate dintre cei chestionati au declarat ca au comis un act de discriminare fata de cel putin o femeie la un moment dat in viata.

De asemenea, ziarele nationale s-au folosit de acest incident pentru a readuce in discutie gafele din trecut ale politicienilor. De pilda, aceasta gluma a fostului presedinte chilian Sebastian Pinera, spusa in timpul unei intalniri cu sefi de stat, care a avut loc in Mexic, in 2011: "Stiti care e diferenta intre un politician si o doamna? Cand un politician spune "Da" - inseamna "Poate", cand spune "Poate" - inseamna ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro