O noua Romanie, noi asteptari. Ce ne dorim de la Klaus Iohannis dincolo de euforia rezultatului

O noua Romanie, noi asteptari. Ce ne dorim de la Klaus Iohannis dincolo de euforia rezultatului

Este limpede pentru multa lume faptul ca dincolo de voturile de incredere de la propriul electorat, frenezia anti-Ponta a facut ca prezenta la vot sa fie mare si a facut ca generatia "Facebook" sa-si spuna cuvantul. Candidatul ACL se opune unei legi a amnistiei care sa includa infractiunile de coruptie si cele conexe si promite ca nu va gratia persoane acuzate de astfel de infractiuni."

acum 97 luni (17 Nov 2014)

80 - Rolul Presedintelui

(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. Este limpede pentru multa lume faptul ca dincolo de voturile de incredere de la propriul electorat, frenezia anti-Ponta a facut ca prezenta la vot sa fie mare si a facut ca generatia "Facebook" sa-si spuna cuvantul.

Daca actualul presedinte va uita ce s-a intamplat in aceste zile, va fi cea mai mare dezamagire a noastra, a romanilor, si nu ca n-am sti cum este, insa de data asta nivelul de speranta a fost foarte ridicat.

Daca ar fi sa compar cu o partida de poker, as spune ca romanii au pariat pe speranta la aceste alegeri. Iohannis va promova numirea acelor magistrati care au trecut printr-un proces de selectie deschis si bazat pe rezultate profesionale certe si va incuraja CSM sa organizeze un asemenea proces pentru orice selectie. Candidatul ACL se opune unei legi a amnistiei care sa includa infractiunile de coruptie si cele conexe si promite ca nu va gratia persoane acuzate de astfel de infractiuni." Iohannis vrea aderarea rapida la spatiul Schengen in doua etape (aeroporturi si frontiere terestre si maritime) ca urmare a cresterii credibilitatii in fata partenerilor europeni." Iohannis vrea sa discute cu toate fortele politice pe tema viitorului Educatiei sau a sistemului sanitar, dar si a infrastructurii, pentru a evita schimbarea prioritatilor de la o guvernare la alta."

"Printre tintele lui Iohannis se numara stabilirea unor limite financiare in ceea ce priveste campaniile electorale, dar si o reglementare convenita de comun acord pentru rezolvarea problemei turismului electoral."

Stiu ca nu sunt lucruri usoare, stiu ca nu are cum sa le faca doar presedintele, insa cred in capacitatea sa de a fi omul care poate lucra cu t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro