O noua misiune a FMI va veni in Romania pe 2 martie. Ce reforme vor analiza finantatorii internationali

O noua misiune a FMI va veni in Romania pe 2 martie. Ce reforme vor analiza finantatorii internationali

Alt tip de acord cu Fondul, un stand-by, este imposibil sa mai fie realizat in acest an din doua motive: avem un deficit de balanta de plati extrem de mic, sub 1%. Ea l-a inlocuit la acea vreme pe Erik de Vrijer, care preluase conducerea misiunilor FMI in Romania de la Jeffrey Franks, in vara anului 2012.

acum 65 luni (26 Feb 2016)

Misiunea "va analiza Articolul IV din cel de-al treilea Acord Stand-by incheiat cu Romania, acord care a fost aprobat la 27 septembrie 2013".

De asemenea, misiunea va analiza, impreuna cu autoritatile de la Bucuresti evolutiile economice recente si prioritatile reformelor economice, se arata in comunicatul FMI.

In cadrul vizitei, membrii delegatiei vor avea intalniri cu reprezentanti din sectorul privat, uniuni sindicale, asociatii de business, partide politice si ai societatii civile.

La finalul misiunii, concluziile vor fi prezentate intr-o conferinta de presa, mai precizeaza finantatorii internationali. Isarescu: "FMI n-a uitat ce s-a intamplat in 2015"

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este de parere ca FMI nu a uitat ce s-a intamplat in 2015. Ne acoperim de ridicol spunand ca s-au inteles intre ei, ca au o conspiratie", a explicat Mugur Isarescu la inceputul lunii februarie, in conferinta de prezentare a Raportului asupra inflatiei.

Alt tip de acord cu Fondul, un stand-by, este imposibil sa mai fie realizat in acest an din doua motive: avem un deficit de balanta de plati extrem de mic, sub 1%.

Al doilea lucru care face dificil un acord de acest tip este ca precedentul s-a incheiat cum s-a incheiat", a mai spus Isarescu. Andrea Schaechter a fost inlocuita cu Reza Baqir

Mandatul sefului misiunii FMI pentru Romania, Andrea Schaechter, s-a incheiat dupa doi ani si jumatate, aceasta fiind inlocuita cu Reza Baqir.

Reza Baqir lucreaza la Fondul Monetar International din anul 2000, avand functia de sef al diviziei Politica datoriei.

Ea l-a inlocuit la acea vreme pe Erik de Vrijer, care preluase conducerea misiunilor FMI in Romania de la Jeffrey Franks, in vara anului 2012. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro