O noua meserie in Romania! Afla care e

De aceea, odata cu dezvoltarea sistemului de atributii institutionale, in momentul de fata se lucreaza inclusiv la fisa posturilor pe care urmeaza sa fie incadrate, in asa fel incat sa putem fi in masura sa cream in Romania si sa punem in codul ocupational functia de specialist in domeniul securitatii cibernetice.

acum 107 luni (29 Oct 2014)

Este vorba despre de "specialistul in domeniul securitatii cibernetice", meserie pentru care se lucreaza in prezent la intocmirea fisei postului, urmand sa i se stabileasca apoi si standarde salariale.

"Preocuparea noastra in acest moment este aceea ca institutiile sa aiba oameni specializati care sa poata sa lucreze cat se poate de calificat in acest domeniu. De aceea, odata cu dezvoltarea sistemului de atributii institutionale, in momentul de fata se lucreaza inclusiv la fisa posturilor pe care urmeaza sa fie incadrate, in asa fel incat sa putem fi in masura sa cream in Romania si sa punem in codul ocupational functia de specialist in domeniul securitatii cibernetice. Aceasta noua meserie trebuie recunoscuta si trebuie introdusa in codul ocupational roman, de unde inclusiv putem stabili standarde de salarizare", a declarat Sorin Encutescu, consilier de stat al primului-ministru, potrivit Mediafax.

El a aratat ca in strategia industriei nationale de securitate a fost introdusa o noua componenta, cea a dezvoltarii si sustinerii operatorilor economici publici si cei de stat, care isi desfasoara activitatea in domeniul securitatii cibernetice.

Teodor Cimpoesu, director la compania de securitate cibernetica certSIGN din cadrul UTI, a declarat ca in Romania atacurile cibernetice nu sunt facute doar de romani, ci si de catre straini, mai scrie Mediafax.

"Este o amenintare, pe de o parte, pentru utilizatorul individual, care sta pe internet, de la simplul fapt ca ii sunt furate datele de login si conturile de retele sociale, pana la a-i fi furate datele bancare sau chiar banii din cont. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro