O noua lovitura a mafiei imobiliare din Timisoara. Primaria, pusa sa recupereze 300.000 de euro de la un sarman fara venituri

Unul din cele mai rasunatoare dosare de escrocherii imobiliare, care il are in centru pe lideul clanului Carpaci, Ionelas, dar si mai multi functionari publici si un notar isi asteapta sentinta pe fond la Curtea de Apel Timisoara, unde procesul se judeca de cinci ani. Judecatorii au considerat ca Ital Rom este cumparator de buna credinta si l-au obligat pe Craciun Carpaci sa plateasca prejudiciul de peste 323.000 de euro.

acum 54 luni (7 Jan 2016)

Unul din cele mai rasunatoare dosare de escrocherii imobiliare, care il are in centru pe lideul clanului Carpaci, Ionelas, dar si mai multi functionari publici si un notar isi asteapta sentinta pe fond la Curtea de Apel Timisoara, unde procesul se judeca de cinci ani.

Terenul a fost vandut ulterior lui Craciun Carpaci, un barbat de etnie roma din Gataia, care a vandut, la randul sau, terenul firmei Ital Rom, unul din cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Banat, inainte de a intra in insolventa. Dupa ce Ital Rom a construit pe terenul cumparat de la Craciun Carpaci un bloc, s-a demonstrat ca terenul a fost luat din proprietatea primariei cu acte false.

Pionii mafiei imobiliare

O ancheta a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara a scos la iveala faptul ca in spatele intregii afaceri se afla bastanul Ionel Sandner, cunoscut ca Ionelas Carpaci. Practic, boschetarul maghiar Barabas Pal si Craciun Carpaci, barbat cu handicap despre care se stie ca mergea frecvent la cersit in Anglia, au fost folositi doar ca pioni care sa apara in documente.

Afacerea a fost descrisa chiar de asociatul lui Ionelas Carpaci, Francisc Kelemen, care a si fost "creierul" afacerilor cu acte false. "Sandner m-a intrebat daca nu stiu pe cineva in Ungaria, care sa falsifice astfel de acte astfel incat sa existe un mostenitor care sa poata vinde. Cum Ionelas era plecat in Germania, cumparator a aparut Carpaci Craciun, un verisor al lui Ionelas, care l-a si vandut terenul celor de la Italrom. De alftel, procurorii l-au trimis in judecata pe Ionelas Carpaci, alaturi de Francisc Kelemen, patru functionari publici si alte persoane care au avut diferite roluri in tranzactii. In acelasi proces, Ital Rom a formulat o cerere reconventionala in care a cerut dreptul de a intabula blocul construit pe terenul cumparat de la Craciun Carpaci. Judecatorii au considerat ca Ital Rom este cumparator de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro