O multinationala din domeniul farma, prejudicii de 10 milioane de euro aduse statului roman

O firma multinationala din domeniul farma a adus prejudicii de circa 44,4 milioane lei (10 milioane de euro) statului roman prin sustragerea de la plata TVA.

acum 95 luni (22 Aug 2016)

O firma multinationala din domeniul farma a adus prejudicii de circa 44,4 milioane lei (10 milioane de euro) statului roman prin sustragerea de la plata TVA. Potrivit ANAF, societatea a beneficiat in strainatate pe nedrept de scutire la plata TVA, cu intentia de a se sustrage de la plata taxei pe valoare adaugata in Romania.

De asemenea, aceeasi multinationala a facut plati catre agentii de turism pentru participarea unor medici si farmacisti la evenimente interne si internationale de specialitate si catre firme pentru organizarea de evenimente medicale (congrese, conferinte, cursuri, simpozioane, forumuri, aparitia unor publicatii s.a.). Pentru aceste servicii a solicitat deducerea TVA si le-a prezentat sub forma unor actiuni de sponsorizare si donatie cu toate ca acestea au fost puse la dispozitie in mod gratuit, fiind realizate de companie pentru promovarea produselor pe piata romaneasca.

In acest mod s-a evitat si colectarea TVA aferenta medicamentelor acordate gratuit ca si donatii catre spitale, camine, fundatii sau ca mostre catre medici, dar care, in fapt, au fost acordate in scopul efectuarii ulterioare de comenzi catre distribuitorii de medicamente. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro