O mana de ajutor pentru Nepal. Alex Gavan: "Oamenii de acolo sunt printre cei mai calzi din lume"

Alpinistul de altitudine Alex Găvan a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru victimile cutremurelor din Nepal. Găvan, unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști romani și reprezentantul Romaniei in cadrul acțiunilor de salvare de după cutremur, a demarat o campanie pentru susținerea operațiunilor de intervenție post-dezastru și de reconstrucție in Nepal, intitulată "Bucurie pentru Nepal" / "Joy for Nepal". "Am simțit că vreau să-i ajut pe oamenii din Nepal, cand coboram de pe Everest, după ce am supraviețuit avalanșei și am contribuit la acțiunile de salvare și de asistență medicală din Tabăra de Bază. Experiența de pe Everest a fost de viață și de moarte, dar pentru oamenii din Nepal fiecare zi presupune, in acest moment, o experiență de viață și de moarte.

acum 48 luni (19 May 2015)

Alpinistul de altitudine Alex Găvan a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru victimile cutremurelor din Nepal.

Găvan, unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști romani și reprezentantul Romaniei in cadrul acțiunilor de salvare de după cutremur, a demarat o campanie pentru susținerea operațiunilor de intervenție post-dezastru și de reconstrucție in Nepal, intitulată "Bucurie pentru Nepal" / "Joy for Nepal".

"Am simțit că vreau să-i ajut pe oamenii din Nepal, cand coboram de pe Everest, după ce am supraviețuit avalanșei și am contribuit la acțiunile de salvare și de asistență medicală din Tabăra de Bază. Experiența de pe Everest a fost de viață și de moarte, dar pentru oamenii din Nepal fiecare zi presupune, in acest moment, o experiență de viață și de moarte. Vrem ca prin această campanie să finanțăm operațiuni de reconstrucție a unor comunități din Nepal și să ii ajutăm să se dezvolte", a declarat Alex Găvan la lansarea campaniei. Donațiile pot fi făcute atat din țară, cat și din străinătate.100% din fondurile stranse vor ajunge la beneficiarii finali - oamenii din Nepal. Pe de o parte, toată campania de strangere a de fonduri este făcută pro-bono, cu implicarea unor oameni și a unor companii din Romania care au vrut să contribuie, pentru a face bine și pentru a da o șansă celor care au nevoie să-și refacă viața in Nepal.

Campania se va derula timp de 7 săptămani și 9 zile, perioadă care simbolizează gradele pe scara Richter ale cutremurului din 25 aprilie. Amintiri șocante cu Alex Găvan: "Multă lume stătea pe margine și făcea poze"

"Este un proiect care deschide o perspectivă spre viitor, printre dăramăturile și suferința din Nepal, și ii ajută pe oamenii de acolo să-și refacă viața și să-și regăsească bucuria de a trăi. Pornind de la acest principiu, am ales nu doar sloganul campaniei - "Repornim Vieți, Reclădim Bucuria" -,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro