O mama le-a multumit unor parinti care au acceptat sa doneze organele fiului lor: "E greu sa-ti pierzi copilul, dar este o bucurie sa dai viata altuia"

O mama le-a multumit unor parinti care au acceptat sa doneze organele fiului lor:

Echipa de transplant renal de la Spitalul Clinic "Dr. C. Parhon" din Iasi a marcat o premiera medicala pentru cei 17 ani de activitate: medicii ieseni au efectuat miercuri, 08 noiembrie, un transplant de rinichi la un copil de cinci ani care a facut dializa din prima luna de viata.Salvarea baietelului transplantat a venit de la o familie din Iasi care a trecut in ultima saptamana printr-o tragedie.

acum 51 luni (9 Nov 2017)

Echipa de transplant renal de la Spitalul Clinic "Dr. C. Parhon" din Iasi a marcat o premiera medicala pentru cei 17 ani de activitate: medicii ieseni au efectuat miercuri, 08 noiembrie, un transplant de rinichi la un copil de cinci ani care a facut dializa din prima luna de viata.Salvarea baietelului transplantat a venit de la o familie din Iasi care a trecut in ultima saptamana printr-o tragedie. Copilul iesenilor, un baietel de sapte ani, a fost accidentat grav miercuri, 1 noiembrie, dupa ce a traversat strada neregulamentar. Minorul a ajuns la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi cu leziuni deosebite la nivelul capului, plamanilor si cu fracturi ale membrelor. La o saptamana de la evenimentul rutier, baiatul a fost declarata in moarte cerebrala, iar parintii sai au acceptat sa-i doneze organele. "S-au prelevat ficatul, rinichii si corneea de la un copil de sapte ani care a suferit un accident rutier. Nu s-au putut preleva si celelalte organe din cauza traumatismelor suferite de pacient", a aratat dr. "A fost foarte greu, dar suntem foarte bucurosi ca avem parte de el" Rinichiul ramas la Iasi a fost transplantat unui baietel din Botosani, bolnav de la nastere. "A fost diagnosticat la noua zile de la nastere cu insuficienta renala cronica terminala, cu observatie de sindrom Meckel-Gruber, polidactilie, adica avea sase degete la manuta, sase la picioruse. De la trei saptamani face dializa, dar cu ajutorul Domnului am reusit sa facem acest transplant. A fost foarte greu, dar suntem foarte bucurosi ca avem parte de el. Sansele copilului au fost minime la nastere, dar cu ajutorul lui Dumneuzu am reusit sa-l mentinem pe picioruse", a precizat Petronela Sustel (28 de ani), mama baiatului transplantat. Cu ocazia asta vreau sa le multumesc parintilor acelui copilut care au fost de acord sa doneze aceste organe. Parhon" au explicat ca, la nivel national, transplantul renal la copii cu varsta atat de mica este o interventie extreme de rara. Medicii au subliniat ca in t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro