O luna de imunitate cadou pentru Titus Corlatean

"In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al afacerilor externe, Corlatean Titus, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte. Urmarea limitarii accesului la sectiile de votare din strainatate a avut drept consecinta cresterea procentajului total de voturi favorabile obtinute de candidatul sustinut de partidul din care facea parte, "in conditiile in care comportamentul electoral al cetatenilor romani din strainatate, in mare parte, era defavorabil candidatului respectiv", au explicat procurorii.

acum 45 luni (17 May 2016)

O prima amanare a dosarului fostului ministru de externe, coroborata cu procedurile parlamentare ar putea impinge data dezbaterilor din plen pana dupa alegerile locale.

Senatul a amanat, ieri, discutarea solicitarii DNA primita pe numele fostului ministru de Externe Titus Corlatean, deoarece sedinta Biroului Permanent (BP) nu a intrunit numarul necesar de membri prezenti. Faptul ca s-a facut covocarea de pe o zi pe alta probabil ca le-a creat unor colegi probleme", au fost explicatiile furnizate de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Biroul Permanent a primit o scrisoare din partea presedintelui comisiei juridice care propunea un calendar, dar acesta nu poate fi luat in consideratie daca nu este aprobat de BP.

Biroul Permanent se va reuni abia lunea viitoare, ceea ce inseamna deja o saptamana castigata de fostul ministru de externe. Potrivit acestui document, dupa solicitarea Biroului Permanent, comisia juridica are la dispozitie cinci zile pentru "o prima evaluare a respectivei solicitari si o estimare a timpului necesar pentru a realiza audierea senatorului si pentru a studia documentele inaintate de procurorul general". Pe baza evaluarii preliminare, Biroul permanent al Senatului va fixa un termen de depunere a raportului de catre comisia juridica, termen care nu poate fi mai mare de 14 zile. Cea mai realista estimare ar fi ca raportul comisiei juridice va fi gata la 26 de zile dupa depunerea solicitarii DNA.

Ce acuzatii i se aduc lui Corlatean

Procurorii DNA au cerut, luni, Senatului Romaniei incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale fata de Titus Corlatean, in dosarul Diaspora.

"In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al afacerilor externe, Corlatean Titus, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfe... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro