O lectie de rabdare si credinta. Primii doi pelerini din tara care se inchina Sfintei Parascheva au ajuns la Iasi: "Daca te rogi numai pentru tine, nu ai facut nimic"

O lectie de rabdare si credinta. Primii doi pelerini din tara care se inchina Sfintei Parascheva au ajuns la Iasi:

Primii doi pelerini veniti sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi s-au asezat deja in strada, sub cortul special amenajat de autoritati pentru credinciosi. Gabriel Mocanu, un barbat de 77 de ani din Focsani, si Elena Sabiuta, o femeie de 74 de ani din Piatra Neamt, "deschid" pelerinajul de la Iasi care, de obicei, se intinde pe cativa kilometri.

acum 77 luni (9 Oct 2017)

Primii doi pelerini veniti sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi s-au asezat deja in strada, sub cortul special amenajat de autoritati pentru credinciosi. Gabriel Mocanu, un barbat de 77 de ani din Focsani, si Elena Sabiuta, o femeie de 74 de ani din Piatra Neamt, "deschid" pelerinajul de la Iasi care, de obicei, se intinde pe cativa kilometri. Cei doi au precizat pentru Ziarul de Iasi ca, de ani buni, sunt primii credinciosi care ajung sa se roage Sfintei Cuvioase Parascheva cu ocazia sarbatorii de pe 14 octombrie. Barbatul a relatat ca vine la Iasi si se inchina Sfintei Parascheva ori de cate ori ii este "dor". Potrivit pelerinului, diferenta dintre a se ruga sfintei cand este depusa in catedrala si a i se ruga dupa mai multe ore petrecute in strada, in rand, consta in rabdare. primii) de mult timp. Venim de multi ani aici. Ma rog pentru toata lumea, sa fie pace, sa fie sanatate, si ma rog si pentru cei care nu vin aici. Ma rog pentru toata suflarea de pe fata pamantului. Femeia care s-a asezat si ea in strada, sa se roage Sfintei Parascheva, a precizat ca o sarbatoreste in acest fel pe "Ocrotitoarea Moldovei" de 13 ani. "De 13 ani stau asa (n.r. in rand), dar vin de mai multi ani. 9 octombrie) vor astepta aproape 24 de ore pana se vor inchina moastelor Cuvioasei Parascheva. Baldachinul cu moastele sfintei vor fi scoase din catedrala marti, 10 octombrie, si asezate in fata Caminului preotesc "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe". Citeste si: Sarbatoarea Sfintei Parascheva de la Iasi: programul religios pentru pelerini FOTO Startul celui mai mare pelerinaj religios al tarii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro