O ieseanca studenta in Anglia, premiata de National Geographic, "vede" in sufletul oamenilor cu ajutorul aparatului foto: "In Romania nu as fi reusit"

O ieseanca studenta in Anglia, premiata de National Geographic,

De altfel, pasiunea pentru portret si povesti se observa si in fotografia cu care Alecsandra Dragoi a castigat "Travel Photography Competi-tion 2015": un baiat imbracat in blana de urs, prezent la un festival din judet, intr-o ipostaza extrem de expresiva. Baiat imbracat in blana de urs, fotografia care i-a adus Alecsandrei Dragoi locul intai la "Travel Photography Competition 2015" FOTO Arhiva personala LEGATURA CU IMAGINEA Daca un fotograf ar surprinde-o pe Alecsandra Raluca Dragoi, asa cum ea insasi o face, cu zoom in sau zoom out, ar imortaliza-o uitandu-se cu bucurie la oameni, ascultandu-le povestile, citind, calatorind si jucandu-se cu obiectivul aparatului de fotografiat, care ii este cel mai bun prieten in multe momente. Intrebata daca nu cumva fotograful este doar o oglinda a lor, un intermediar intre ei si propriile sentimente, emotii, stari, actiuni, Alecsandra spune ca fotografia este un fel de a relationa: "Aparatul de fotografiat ma apropie de oameni si intotdeauna incerc sa mentin aceasta legatura si dupa imaginea creata.

acum 108 luni (30 May 2015)

Alecsandra Raluca Dragoi (21 de ani), o tanara nascuta in Iasi, a devenit cunoscuta in intreaga lume dupa ce a castigat locul intai la "Travel Photography Competition 2015" (n.r. - "Oameni"), concurs de fotografie organizat de faimoasa revista "National Geographic Traveller".

La varsta ei, tanara are, deja, un CV impresio-nant: face un master in fotografie la Universitatea Westminster din Londra, iar imaginile care ii poarta semnatura au aparut in publicatii importante, printre care "The Guardian", "The Independent" si "Daily Mail".

Ieseanca a pus pentru prima data mana pe un aparat de fotografiat in clasa a IV-a, in timpul unei excursii cu Scoala Waldorf, la care a studiat pana in 2011.

"Nu am luat aceasta pasiune in serios pana in anul final de liceu, cand mi-am spus ca as putea sa o duc la un alt nivel.

"JOACA" DE-A FOTOGRAFUL DIN ROMANIA

Premiile au inceput sa vina pentru Alecsandra, inca din 2009, pe cand manuia aparatul de fotografiat in Romania. In anul urmator, isi imbogateste CV-ul: premiul intai la Concursul Infoturism, premiul intai la Concursul National de Fotografie DigiPhoto, premiul al doilea la Workshop-ul de Fotografie din Vama Veche, categoria Fashion.

Cand a inceput sa faca propriile fotografii, din dorinta de a se specializa in arta fotografica, Alecsandra Dragoi i-a avut ca mentori pe fotografii ieseni Dan Mititelu si Ozolin Dusa. "Pe parcursul liceului si anilor de facultate, artistul Ozolin Dusa mi-a fost alaturi de multe ori in deciziile pe care le-am luat, si m-a sfatuit in multe momente", marturiseste tanara. De asemenea, ea recunoaste ca admira multi fotografi, ca a fost influentata de multi si ca a incercat sa "fure" putina meserie de la fiecare.

MARCATA DE "FATA AFGANA"

Prima imagine care i-a marcat si i-a deschis calea spre pasiunea pentru portret si povesti, pas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro