O handbalista de legenda a Romaniei se retrage definitiv din activitate

O handbalista de legenda a Romaniei se retrage definitiv din activitate

Valcea, cu care a si castigat Cupa Cupelor in 2007 si a disputat finala Ligii Campionilor in 2010 plus alte catvea semifinale, dar si la echipa nationala, pentru care a adunat 196 de selectii si a inscris 656 goluri.

acum 45 luni (10 Apr 2017)

Este vorba despre Ramona Farcau, fosta Maier, care este vicecampioana mondiala cu nationala Romaniei, la CM din 2005, din Rusia. Cand constat cate lucruri s-au schimbat, in ultima vreme, in jurul meu si ca multi dintre cei care ar trebui sa reprezinte un real suport pentru atingerea performantelor au ajuns sa ia in deradere valorile sportului, realizez ca a venit momentul sa privesc catre alte orizonturi. Este poate cel mai greu moment din cariera, pentru ca mai mult de jumatate din viata mi-am dedicat-o acestui sport, pentru ca iubesc si respect handbalul, pentru ca am pus suflet in tot ceea ce am facut, dar un proverb german spune ca "Ceea ce nu poti impiedica, grabeste!" Doresc sa le multumesc public atat celor care mi-au oferit increderea si suportul necesar, de-a lungul carierei, iar lista acestora este foarte lunga, cat si celor care se straduiesc sa aduca sportul romanesc pe un drum corect. Va promit ca ne vom revedea foarte curand, insa toate detaliile viitoarelor proiecte, precum si argumentele retragerii, le voi face publice, la sfarsitul acestui sezon, intr-o conferinta oficiala de presa.

Ramona Farcau a inceput handbalul de mare performanta la HC Zalau, cu care a si castigat primele titluri in Liga Nationala, dar apogeul l-a atins cu Oltchim Rm. Valcea, cu care a si castigat Cupa Cupelor in 2007 si a disputat finala Ligii Campionilor in 2010 plus alte catvea semifinale, dar si la echipa nationala, pentru care a adunat 196 de selectii si a inscris 656 goluri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro