O galateanca ii uneste pe romanii din toata lumea cu retetele ei traditionale

O galateanca ii uneste pe romanii din toata lumea cu retetele ei traditionale

A fost nevoie de acel declic special (unii l-ar numi "dor de obarsie"), pentru ca in mintea romancei sa se declanseze o pasiune nestavilita de a promova mancarea romaneasca, traditiile culinare adevarate, nealterate de tot felul de "mantocarii si arogante". Si nu vorbesc aici de bucatari renumiti, ci de mama mea, de matusile mele si, mai ales, de bunica mea si de vecinele ei de acolo, de la tara", ne-a marturisit Gina Bradea. Anul trecut, de Paste, de exemplu, peste 200 de romani din toata lumea mi-au trimis pozele cu cozonacul moldovenesc facut de ei dupa reteta publicata de mine", povesteste romanca. "Nu e prostie mai mare decat sa-ti uiti traditia" Gina Bradea ne-a marturisit ca este mahnita de faptul ca, in ultimii ani, tot felul de bucatari de renume - de altfel foarte priceputi in arta culinara- au inceput sa stalceasca vechile retete romanesti.

acum 51 luni (18 Apr 2016)

Fara indoiala, galateanca Gina Bradea este unul dintre acei oameni care ne fac mandri ca suntem parte din poporul roman. Plecata in urma cu cativa ani peste mari si tari, in Italia, in cautarea unui trai mai bun, Gina a reusit sa-si redescopere - de fapt sa-si reinventeze - acolo, printre straini, o pasiune pe care o credea ramasa pe veci la nivelul intim al propriei familii: gastronomia.

A fost nevoie de acel declic special (unii l-ar numi "dor de obarsie"), pentru ca in mintea romancei sa se declanseze o pasiune nestavilita de a promova mancarea romaneasca, traditiile culinare adevarate, nealterate de tot felul de "mantocarii si arogante". Despre altfel de retele de socializare

Pasiunea a fost dintotdeauna. Am avut norocul sa am parte, in jurul meu, de oameni daruiti cu arta bucatarie. Si nu vorbesc aici de bucatari renumiti, ci de mama mea, de matusile mele si, mai ales, de bunica mea si de vecinele ei de acolo, de la tara", ne-a marturisit Gina Bradea. Acolo, in Italia, lucrurile au inceput cumva cu dorul de casa. Am descoperit repede cat de valoroase erau de fapt, retetele vechi, pe care le stiam de la bunica. Pur si simplu eclipsau orice fel de reteta moderna, sofisticata, cu pretentii", a mai adaugat romanca.

Se nascuse, asadar, un soi de retea de socializare, insa una vie, din oameni care interactioneaza privindu-se in ochi, nu doar jongleaza cu bitii si megabitii, iar de aici a strafulgerat ideea: ce-ar fi daca acea comoara mostenita ar fi impartita cu toti romanii, de pretutindeni? FOTO arhiva personala

"Inceputul nu a fost deloc usor, caci am realizat ca solutia cea mai la indemana de comunicare este internetul, insa realizarea unui site cu retete nu se poate face cat ai bate din palme. Iar incet, incet, blogul meu a ajuns sa fie citit de tot mai multi romani", povesteste Gina Bradea. Cand macelaria se muta pe internet

Din capul locului... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro