O fotografa din Romania face "Atlasului frumusetii": "Daca femeile ar accepta ca sunt frumoase ar fi mai impacate"

O fotografa din Romania face

"Scopul meu este sa arat ca frumusetea este pretutindeni si nu tine de rasa, de bani sau de moda, ci este despre a fi tu insuti, natural si autentic. Mihaela a obtinut in luna aprilie o finantare de 37.940 de dolari, pe un site de crowdfounding, de la donatori din strainatate si din Romania, pentru a-si continua proiectul. Eu i-am spus ca eu am proiectul asta, dar faptul ca ea a acceptat sa vina imbracata in costum traditional intr-o moschee si sa arate cat de frumoasa e tara ei din punctul acesta de vedere, a fost un mare lucru", sustine fotografa. "Bineteles ca va afecta si mentalitatea, nu sunt un om care sa aiba o viziune atat de larga asupra umanitatii, dar cred ca daca lumea se imbraca la fel si consuma acelasi lucri o sa fim toti ca niste frati, asemanatori, o sa fim cum sunt gemenii". Atunci cand apuc sa vorbesc cu ele, pentru ca de multe ori fac fotografia in 2-3 secunde, apoi, ele pleaca si eu am plecat, inerc sa le fac sa se simta cat mai confortabil, ca sa-mi dea ce au ele inauntru mai natural. Cand am inceput sa lucrez cu oameni necunoscuti ei imi aratau o anumita fata, nu erau la fel de naturali si de sinceri si de onesti cum erau mama si sora mea, pentru ca ele sunt obisnuite cu mine. De aceea incerc sa stau de vorba un pic cu fmeile pe care le fotografiez, ca sa le fac sa se simta cat mai bine si sa imi arate cat mai mult din universul lor. Daca au trecut sute de ani si a fost bine, hai sa vedem de ce, hai sa luam si noi ceva de acolo sa ducem mai departe, sa transmitem copiilor nosti.

acum 60 luni (22 May 2015)

"Atlasul frumusetii", o initiativa a bucurestencei Mihaela Noroc (30 de ani), a devenit cel mai mediatizat proiect fotografic roman la nivel international. "Scopul meu este sa arat ca frumusetea este pretutindeni si nu tine de rasa, de bani sau de moda, ci este despre a fi tu insuti, natural si autentic. Astazi, multe femei simt presiunea de a aratat intr-un anumit fel, dar cred ca suntem frumosi daca pretuim ceea ce ne face unici", sustine Mihaela Noroc. Ea afirma ca peste 100 de milioane de persoane din toata lumea au auzit despre povestea proiectului care a aparut in numeroase materiale din presa internationala la institutii media precum cotidianele britanice The Independent, The Daily Mail, televiziunea CNN, publicatia franceza Le Figaro, Forbes, The Hufington Post, Le Figaro, Business Insider, boredpanda.com, dar si emisiunea celebrei Oprah Winfrey. Mihaela a obtinut in luna aprilie o finantare de 37.940 de dolari, pe un site de crowdfounding, de la donatori din strainatate si din Romania, pentru a-si continua proiectul.

De la Boredpanda la Oprah Winfrey

Celebritatea internationala pentru Mihaela Noroc a venit in luna februarie cand a postat povestea proiectului "Atlasul frumusetii" pe siteul boredpanda.com. Articolul, in care au fost inserate peste 30 de fotografii cu femei fotografiate in cele mai diverse locuri din lume, a fost un succes: aproape 3 milioane de persoane l-au citit si a obtinut 298.000 de like-uri. A fost cel mai citit material de pe portal din ultimele 3 luni. Intrucat boredpanda este un site de unde se inspira jurnalisti din toata lumea, proiectul Mihaelei a ajuns, rapid, in publicatii din toata lumea, din Ruisa pana in India. "Realizarea materialului a fost pregatita timp de 3 luni si nici in ultima clipa nu am stiut ca va intra sigur. Filmarea s-a facut la Bucuresti de catre un cameraman local pe care ei l-au platit. Fotografierea unei femei in ipostazele ei cele mai naturale surprinde cel mai pur moment de sinceritate si seni... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro