O fosta prezentatoare Russia Today povesteste de ce si-a dat demisia in direct

O fosta prezentatoare Russia Today povesteste de ce si-a dat demisia in direct

Potrivit ei, rusii sunt cei care se ocupa de politica redactionala a filialei americane a Russia Today, iar misiunea lor de baza este sa convinga telespectatorii prin diferite trucuri ca in tara lor nu e chiar asa de rau in comparatie cu Occidentul.

acum 57 luni (5 May 2015)

Potrivit ei, rusii sunt cei care se ocupa de politica redactionala a filialei americane a Russia Today, iar misiunea lor de baza este sa convinga telespectatorii prin diferite trucuri ca in tara lor nu e chiar asa de rau in comparatie cu Occidentul. Misiunea de baza a redactiei este sa prezinte SUA intr-o lumina rea, apoi sa faca comparatie si sa forteze concluzia ca, in comparatie cu Occidentul, in Rusia nu este asa de rau", a declarat Wahl intr-un interviu in care vorbeste despre experienta sa la biroul din New York a Russia Today.

Vorbind despre motivul pentru care si-a dat demisia in direct in luna martie a anului trecut, fosta prezentatoare a declarat ca momentul de cotitura a fost presiunea imensa asupra reflectarii evenimentelor din Ucraina, care ajungea pana la dictarea intrebarilor pe care aceasta trebuia sa le adreseze invitatilor in studiou.

"Pe protestatarii din Kiev incercau tot timpul sa-i prezinte intr-o lumina rea numindu-i "neonazisti" sau "fascisti" si invinuind Occidentul de organizarea acestor prosteste, lucru care, evident, inducea in eroare miile de telespectatori din SUA si alte tari", a afirmat jurnalista.

Potrivit ei, ultima picatura pentru ea a fost faptul ca, in timpul unei emisiuni i-a fost taiata o intrebare referitoare la "omuletii verzi" din Crimeea pe care o avea pregatita pentru un invitat.

Aceasta a adaugat ca, printre jurnalistii rusi din studioul din New York, lucreaza si Anastasia Ciurkina, fiica ambasadorului Federatiei Ruse la ONU, Vitalii Ciurkin, care are o influenta foarte puternica asupra politicii redactionale a postului TV. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro