O firma turceasca va crea o fabrica ce se intinde pe 11.000 de mp, pentru a veni in sprijinul Arctic Ulmi

O firma turceasca va crea o fabrica ce se intinde pe 11.000 de mp, pentru a veni in sprijinul Arctic Ulmi

Arctic, unul dintre cei mari producatori din Europa in domeniul productiei de masini de spalat, a demarat joi, 15 iunie, lucrarile de constructie la noua fabrica de la Ulmi, realizata din fonduri proprii, dar si cu ajutor de la Guvern. Arctic isi desfasoara activitatea in Romania de peste 45 de ani si este una dintre cele mai importante companii din Romania, cu peste 3.000 angajati si o cifra de afaceri in 2015 de 1,6 miliarde de lei.

acum 72 luni (14 Dec 2017)

"In cadrul intalnirii, reprezentantii societatii Curent Metal au prezentat proiectul viitoarei fabrici de la Vacaresti, o cladire de 11.000 mp. Curent Metal este parte a companiei AKIM METAL, un important producator de componente in industria aparatelor de uz casnic, cu o experienta de peste 40 de ani in domeniu, care detine 8 fabrici in Turcia. "In cadrul sucursalei din judetul nostru, urmeaza a fi produse 10 piese componente pentru masinile de spalat ale SC ARCTIC SA (din material plastic, inclusiv carcasele), investitia ridicandu-se la o valoare de aproximativ 50 milioane Euro. Lucrarile de la Ulmi au o valoare de 35.657.090 lei, urmand a fi executate in termen de 24 de luni de la data inceperii acestora.

Arctic, unul dintre cei mari producatori din Europa in domeniul productiei de masini de spalat, a demarat joi, 15 iunie, lucrarile de constructie la noua fabrica de la Ulmi, realizata din fonduri proprii, dar si cu ajutor de la Guvern. In prima etapa, proiectul vizeaza atat unitatea in sine, cat si un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, cantina, platforme acoperite, parcari pentru autoturisme si masini de mare tonaj, cabina pentru poarta, cladiri conexe, alei carosabile si pietonale, amenajari peisagere si sistematizare verticala, imprejmuire, bransamente pentru utilitati si organizare de santier. Peste 4.000 de locuri de munca si investitie de sute de milioane "Am primit notificare din partea Grupului Arkelic ca ar incepe astazi. Lucrul imbucurator este ca pe langa investitia Arctic, am primit saptamana trecuta de la Curent Metal, solicitarea pentru eliberarea autorizatiei de constructie pentru capacitatea lor. Investitia totala se mai acorda 200 de milioane de euro pe cele trei capacitati, insemnand Fabrica de masini de spalat rufe, masini de spalat vase, cuptoare cu microunde. Ajutorul de stat este cuprins in aceasta suma, din dicutiile purtate cu 3 din cei 5 investitori care au cumparat terenuri, mai au si acestia investitii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro