O firma de software, declarata Antreprenorul Lunii de Ambasada SUA

O firma de IT creata de tineri care au absolvit de curand Facultatea de Matematica - Informatica a Universitatii Babes-Bolyai a primit titlul de Antreprenorul Lunii Mai, acordat de Ambasada Statelor Unite ale Americii. O idee din studentie care a devenit afacere de succes Patru studenti ai Facultatii de Matematica-Informatica au inceput sa lucreze la proiectul unei platforme care sa imbine exercitiile de recuperare medicala cu jocurile video inca din anul 2009.

acum 102 luni (1 Jun 2015)

O firma de IT creata de tineri care au absolvit de curand Facultatea de Matematica - Informatica a Universitatii Babes-Bolyai a primit titlul de Antreprenorul Lunii Mai, acordat de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Este cea de-a doua companie clujeana care primeste acest titlu din partea ambasadei americane dupa Cooperativa Lunca Somesului Mic, care a fost recompensata de catre diplomatii americani in luna martie. Firma de IT MIRA a produs o platforma care transforma exercitiile de recuperare medicala in jocuri video. Astfel, pacientii se amuza in timp ce fac exercitiile recomandate de medici. Platforma creata de compania MIRA este deja utilizata de spitale din Marea Britanie, Rusia, India si Romania.

O idee din studentie care a devenit afacere de succes

Patru studenti ai Facultatii de Matematica-Informatica au inceput sa lucreze la proiectul unei platforme care sa imbine exercitiile de recuperare medicala cu jocurile video inca din anul 2009. Insa lucrurile au devenit mai serioase dupa ce in anii 2010 si 2011 cei patru studenti clujeni au ajuns in finalele mondiale ale unor competitii tehnologice organizate de Microsoft, iar prototipul platformei creat de ei a starnit interesul investitorilor, astfel ca productia platformei a inceput rapid.

Aceasta platforma este deja utilizata de spitale din mai multe tari. Ambasada Statelor Unite ale Americii a apreciat capacitatea acestor tineri de a inova, spune consilierul care coordoneaza departamentul economic, Michael Stewart.

"In fiecare luna, ambasada incearca sa identifice un antreprenor sau o afacere care porneste de la o idee minunata si care este apoi transformata intr-o oportunitate de business, transpusa in realitate. In aceasta luna am cautat o companie din domeniul medical si am dat peste o companie IT care inoveaza.

O companie cu tot mai mult succes

Cei patru tineri au fondat propria lor companie dupa terminarea facultatii, spune unul dintre fonda... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro