O femeie din Satu Mare a lasat mostenire peste 100.000 de euro Casei de Sanatate. Functionarii au ramas fara cuvinte: "Este prima data cand aud despre asa ceva"

O femeie din Satu Mare a lasat mostenire peste 100.000 de euro Casei de Sanatate. Functionarii au ramas fara cuvinte:

O satmareanca a lasat prin testament 103.000 de euro Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Toata lumea a ramas fara cuvinte in fata acestui gest si ne uimeste ca o persoana de o asemenea varsta si-a cunoscut atat de bine drepturile incat sa isi lase averea prin testament", afirma Georgeta Pop, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Satu Mare. Am fost imputernicita de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin procura, sa ma ocup de procedura de intrare in posesia banilor.

acum 79 luni (7 Mar 2017)

O satmareanca a lasat prin testament 103.000 de euro Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Conform celor de la Casa de Asigurari de Sanatate, aceasta nu avea niciun urmas sau o ruda apropiata. Ea a scris in testament ca doreste ca intreaga ei avere, respectiv fondurile din cele trei conturi deschise pe numele ei, sa ajunga la Casa de Asigurari de Sanatate Satu Mare dupa trecerea ei in nefiinta. Toata lumea a ramas fara cuvinte in fata acestui gest si ne uimeste ca o persoana de o asemenea varsta si-a cunoscut atat de bine drepturile incat sa isi lase averea prin testament", afirma Georgeta Pop, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Satu Mare. Cateva detalii din viata ei explica alegerea facuta, fiind vorba de recunostinta si apreciere fata de cei care au ajutat-o in ultimii si cei mai grei ani din viata ei. "Doamna a avut parte in ultimii 14 ani de viata de un tratament pentru o afectiune. Acesta insemna o cheltuiala considerabila pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. A fost impresionata de costurile tratamentului si acesta a fost motivul pentru care se pare ca a facut acest gest. In timpul vietii, doamna nu a spus nimanui de suferinta pe care o are", a completat presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Georgeta Pop. Atat numele, cat si boala si profesia doamnei vor ramane confidentiale, dat fiind faptul ca cei de la CNAS si biroul notarial care atesta testamentul si se asigura de respectarea lui au convenit sa pastreze aceste informatii departe de spatiul public. Suma lasata Casei de catre femeie a fost stransa in decursul vietii in trei conturi si este mult mai mare decat suma cheltuita de stat pentru tratamentul afectiunii ei, conform presedintei Casei Judetene. Toate venituri intra la fond, cele despre care vorbim acum se incadreaza la capitolul , fiind vorba de venituri din donatii. Am fost imputernicita de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin procura, sa ma ocup de procedura de intrare in posesia banilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro