O femeie a murit dupa o cura de slabire ucigasa. Ce se intampla cand bei apa cu lamaie si bicarbonat: "Poate actiona ca un exploziv"

O femeie a murit dupa o cura de slabire ucigasa. Ce se intampla cand bei apa cu lamaie si bicarbonat:

Elena Popa, in varsta de 49 de ani, din judetul Vaslui, a ajuns la urgente cu dureri abdominale severe care au aparut in timp ce urma o cura de slabire cu apa, lamaie si bicarbonat de sodiu. Iuliana Cocean, inginer chimist in Laboratorul de Optica a Atmosferei, Spectroscopie si Laseri de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, a precizat ca bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este o substanta tampon, un amfoteric, care poate reactiona atat cu bazele, cat si cu acizii.

acum 19 luni (10 Oct 2017)

O dieta la indemana oricui, recomandata pe mai multe siteuri de specialitate pentru rezultatele "miraculoase" pe care le-ar provoca in lupta cu kilogramele, a bagat o femeie in spital, ducand la o drama. Elena Popa, in varsta de 49 de ani, din judetul Vaslui, a ajuns la urgente cu dureri abdominale severe care au aparut in timp ce urma o cura de slabire cu apa, lamaie si bicarbonat de sodiu. Potrivit medicilor, femeia a ajuns in Unitatea de Primire Urgente cu dureri abdominale, varsaturi si meteorism (n.r. simptom caracterizat prin marirea volumului abdomenului provocata de acumularea de gaze in stomac sau in intestine). "Pacienta a precizat in momentul prezentarii in UPU ca urmeaza o cura de slabire cu apa, lamaie si bicarbonat", a declarat dr. Aici, in urmatoarele zile, a suferit multiple complicatii, i s-a administrat sange si tratament de specialitate", a mai adaugat directorul medical de la Spitalul Judetean Vaslui. In prezent, moartea femeii este investigata de reprezentantii Politiei care au deschis un dosar penal de moarte suspecta. Explicatiile specialistilor "Adevarul" a consultat opiniile unor specialisti in legatura cu efectele pe care le provoaca amestecul de lamaie cu bicarbonat de sodiu asupra aparatului digestiv. Iuliana Cocean, inginer chimist in Laboratorul de Optica a Atmosferei, Spectroscopie si Laseri de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, a precizat ca bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este o substanta tampon, un amfoteric, care poate reactiona atat cu bazele, cat si cu acizii. Folosit ca anti-acid pentru afectiuni gastrice, bicarbonatul de sodiu interactioneaza cu acidul clorhidric din stomac si formeaza sare (NaCl), dioxid de carbon (CO2) si apa. "Dioxidul de carbon este sub forma de bule de gaz si - pentru a intelege fenomenul - acesta este similar cu cel al producerii sifonului sau a apelor carbogazoase cand se barboteaza CO2 in apa. Potrivit acestuia, in cazul amestecului de bicarbonat de sodiu si zeama de lamaie se produce o rea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro