O familie din Gorj sta de o jumatate de zi in Vama Nadlac cu un mort in masina. "In loc sa se ocupe romanii, se ocupa maghiarii"

O familie din Gorj sta de o jumatate de zi in Vama Nadlac cu un mort in masina.

Dumitru Carstoc, in varsta de 58 de ani, din Crasna, se afla de aproximativ trei luni in Germania, acolo unde fiica sa traieste si lucreaza. Potrivit Politiei de Frontiera Arad, familia trebuie sa detina pasaport mortuar, un document de imbalsamare si un certificat de deces eliberat de autoritatile maghiare sau de misiunea diplomatica a Romaniei.

acum 50 luni (30 Jul 2016)

Dumitru Carstoc, in varsta de 58 de ani, din Crasna, se afla de aproximativ trei luni in Germania, acolo unde fiica sa traieste si lucreaza. Barbatul era bolnav de cancer si fiica sa l-a chemat in Germania pentru a fi tratat in spitalele din occident, in speranta ca tratamentele de acolo vor avea randament. Pentru a nu muri departe de casa, medicii au transmis familiei sa vina si sa-l ridice pe bolnav din spital. "Era extrem de grav bolnav in urma unei boli de cancer. S-a intamplat ca sa fie o coada imensa de doi kilometri si am pierdut o ora si jumatate, timp in care era in permanenta alimentat cu oxigen. Pe drum, in apropiere de vama sau chiar in vama a murit. Le-am spus vamesilor maghiari ce s-a intamplat, pentru ca sunt un om cinstit si ne-au lasat sa trecem. Am trecut in partea romaneasca, unde am fost pusi sa asteptam sub o copertina ca sa cheme un doctor legist roman. Vamesii au spus ca trebuie sa ne intoarcem in Ungaria. Ne-am opus si au venit niste jandarmi sa ne constranga. Am trecut de partea cealalta a gardului. S-au analizat documentele de la spital. Tratament execrabil Familia persoanei decedate sustine ca a avut parte de un tratament execrabil din partea vamesilor romani. "Avem parte de un tratament execrabil. Noi suntem pe teritoriul Romaniei, am trecut de pancarda . Maghiarii ne-au dat un bax cu apa minerala si ne-au chemat sa stam intr-un spatiu cu aer conditionat. Vamesii romani vor sa ne forteze sa semnam niste hartii ca sa mergem la Szeged. Sunt trei masini de politie maghiare si de morga. Medicul maghiar a stabilit ca decesul a avut loc cu 4-5 ore in urma, ceea ce corespunde cu intrarea noastra in vama, pe teritoriul Romaniei". Acesta a precizat ca in masina a inceput sa miroase insuportabil si nu se mai poate sta. Potrivit Politiei de Frontiera Arad, familia trebuie sa detina pasaport mortuar, un document de imbalsamare si un certificat de deces eliberat de autoritatile maghiare sau de misiunea diplomatica a Romaniei. In cazul in care transpor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro