O familie din Barlad, condamnata la inchisoare cu executare dupa ce ani la rand cei 12 copii au vandut droguri in oras

O familie din Barlad, condamnata la inchisoare cu executare dupa ce ani la rand cei 12 copii au vandut droguri in oras

Astfel, Viorel Manea (63 de ani) si sotia acestuia, Cristina Silon (43 de ani), aflati in prezent in arest preventiv, au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare si interzicerea drepturilor civile timp de doi ani, dupa executarea pedepsei. "Unul dintre modurile de operare consta in incredintarea de catre Silion Cristina si Manea Viorel a cate doua pliculete contind substante susceptibile de a produce efecte psihoactive, copiilor lor, minorii care frecventau cursurile scolare, parintii trasandu-se totodata sarcina de a vinde aceste substante, pentru a face astfel rost de bani pentru pachet", se arata in rechizitoriul procurorilor DIICOT.

acum 88 luni (31 Jan 2017)

Toti cei cinci membri ai familiei au primit pedepse cu inchisoarea in regim de detentie, cele mai aspre condamnari fiind aplicate celor doi parinti, care au si fost decazuti din drepturile parintesti. Astfel, Viorel Manea (63 de ani) si sotia acestuia, Cristina Silon (43 de ani), aflati in prezent in arest preventiv, au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare si interzicerea drepturilor civile timp de doi ani, dupa executarea pedepsei. In cazul celor trei copii adulti, judecatorii au dispus astfel: Andrei Ionut Manea (27 ani) - trei ani si opt luni inchisoare, Ioana Irina Manea (22 ani) - trei ani si zece luni inchisoare, Elena Ana Maria Manea (23 ani) - trei ani si sase luni inchisoare.

Clanul Manea, asa cum erau cunoscuti membrii familiei condamnate, a fost acuzat ca a pus stapanire de mai multi ani pe piata drogurilor din Barlad, iar modul de operare i-a consternat si pe anchetatori. Au fost trimisi in judecata doar cei de peste 14 ani, care pot raspunde penal pentru faptele lor.

Viorel Manea (63 ani) si Cristina Silion (43 de ani) au impreuna 12 copii cu varste cuprinse intre 9 si 27 de ani. Cei doi concubini au fost arestati pe 1 iunie, anul trecut, alaturi de doi dintre copiii majori, Irina si Andrei Manea. Interventia politistilor de la Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui a avut loc dupa ce mai multi elevi au ajuns in coma la spital, dupa ce au consumat droguri sintetice procurate de la familia Manea.

Pe parcursul cercetarilor, anchetatorii au constatat ca inclusiv mezinul de 9 ani era folosit de familie la vanzarea drogurilor. "Grupul infractional era format din inculpatii sot si sotie, precum si din cinci copii ai acestora, dintre care trei majori si doi minori, de 15, respectiv 16 ani. Suspectii au distribuit si vandut produse cu efecte psihoactive, in perioada 2014-2016, atat in mod direct, cat si indirect, prin determinarea celorlalti minori ai familie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro