O familie de ursi va fi relocata din zona Cetatii Poenari. Decizia a fost luata dupa ce un grup de copii s-a intalnit cu animalele pe treptele spre fortareata

O familie de ursi va fi relocata din zona Cetatii Poenari. Decizia a fost luata dupa ce un grup de copii s-a intalnit cu animalele pe treptele spre fortareata

O a doua solutie este rezervatia de la Zarnesti, iar cea de-a treia solutie, care speram noi sa nu fie ultima, este o gradina zoologica, pentru o situatie temporara, urmand ca peste o anumita perioada de timp, sa-i readucem in habitatul lor natural", a explicat prefectul de Arges, Emilian Dragnea.

acum 86 luni (30 May 2017)

Din fericire, nimeni nu a fost ranit, dar copii, dascalii si parintii care-i insoteau au trait clipe de cosmar pana cand au ajuns la autocar.

De atunci, jandarmii si angajatii Ocolului Silvic Vidraru patruleaza in zona Cetatii Poenari si avertizeaza asupra pericolului pe care-l reprezinta ursii care au mai fost vazuti si ulterior pe treptele spre fortareata. Un anunt postat de la baza scarilor informeaza turistii ca cetatea este inchisa publicului si asa va ramane si in minivacanta de Rusalii.

"La doua zile de la acest incident, s-a luat decizia inchiderii accesului la Ceatea Poenari. Este o actiune provizorie pentru ca, intre timp, Institutia Prefectului a initiat demersurile pentru a efectua operatiunea de relocare a acestor ursi din zona Cetatii Poenari, intr-o alta zona", a explicat prefectul de Arges, Emilian Dragnea.

Ursii vor ajunge intr-o rezervatie sau la zoo

Diectia Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului a fost informata asupra faptului ca ursii sunt tot mai des vazuti pe treptele Cetatii Poenari si impreuna cu Institutia Prefectului si Directia Silvica urmeaza sa se gaseasca o solutie pentru redeschiderea traseului. Una dintre ele este gasirea unui fond cinegetic cu un numar de exemplare de ursi mai mic. O a doua solutie este rezervatia de la Zarnesti, iar cea de-a treia solutie, care speram noi sa nu fie ultima, este o gradina zoologica, pentru o situatie temporara, urmand ca peste o anumita perioada de timp, sa-i readucem in habitatul lor natural", a explicat prefectul de Arges, Emilian Dragnea.

Autoritatile din Arges spun ca de vina pentru aparitia ursilor in zona Cetatii Poenari ar fi turistii si localnicii din Arefu si atrag atentia acestora sa nu mai hraneasca animalele salbatice.

"Problema cea mai delicata este ca acest fenomen a aparut din cauza unei initiative a unor comercianti si locuitori din zona de a da mancare ursilor, uneori chiar pe treptele respective. Institutie care admini... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro