O echipa de cercetatori olandezi a descoperit glume cu tenta sexuala in jurnalul Annei Frank

O echipa de cercetatori olandezi a descoperit glume cu tenta sexuala in jurnalul Annei Frank

Pasajele descoperite de cercetatori au fost acoperite de Anne Frank cu hartie de mascare. Anne Frank, nascuta pe 12 iunie 1929, a stat ascunsa timp de doi ani (6 iulie 1942 - 4 august 1944), de teama deportarii in lagar, intr-o anexa a sediului firmei patronate de tatal sau, in Amsterdamul ocupat de germani.

acum 69 luni (21 May 2018)

Pasajele descoperite de cercetatori au fost acoperite de Anne Frank cu hartie de mascare. Acestea ar contine patru glume "murdare" si explicatii legate de sex, contraceptie si prostitutie.

"Oricui citeste pasajele care au fost descoperite acum ii va imposibil sa isi retina un zambet...Glumele cu tenta sexuala sunt ceva specific copiilor in crestere", a spus Frank van Vree, directorul Institutului pentru razboi, holocaust si studii ale genocidului, citat de The Guardian.

Anne Frank a scris cele doua pagini pe 28 septembrie 1942, la mai putin de trei luni dupa ce familia ei si o alta familie de evrei s-au ascuns de nazisti intr-o anexa ascunsa a unei case din Amsterdam.

"Ne aduc si mai aproape de fetita si scriitoarea Anane Frank", a declarat Ronald Leopold, directorul executiv al muzeului "Anne Frank House".

"Creeaza o situatie fictionala care ii faciliteaza abordarea subiectelor sensibile despre care scrie", a mai spus despre noile pasaje, Ronald Leopold, citat de aceeasi sursa.

Echipa care a facut descoperirea este alcatuita din cercetatori ai muzeului "Anne Frank", ai Institutului pentru razboi, holocaust si studii despre genocid si Institutul Huygens pentru Istoria Olandei.

Anne Frank, nascuta pe 12 iunie 1929, a stat ascunsa timp de doi ani (6 iulie 1942 - 4 august 1944), de teama deportarii in lagar, intr-o anexa a sediului firmei patronate de tatal sau, in Amsterdamul ocupat de germani. Pe 4 august 1944, Anne si ceilalti sapte locatari ai anexei au fost arestati si, mai tarziu, deportati intr-un lagar de exterminare nazist. Anne si sora ei au murit de tifos la Bergen-Belsen, in februarie sau martie 1945. Eliberat din lagarul de la Auschwitz, tatal Annei a publicat si a facut cunoscut in toata lumea jurnalul fiicei sale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro